Σελίδες

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Το αδιαμφισβήτητο πρόσωπο του 2014: Ο πρόεδρος της Ομόνοιας που εκπροσωπεί την Αλβανία στην Νότιο Ήπειρο!

❁ ΘΥΜΑΜΑΙ...

Τον θυμάμαι το 1990, λίγο μετά το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία και λίγο μετά την εκλογή της πρώτης πεντάδας των μειονοτικών βουλευτών που επισκέφθηκαν τα Γιάννινα. Για τον Γιάννη Γιάννη, τον νέο Γενικό Πρόξενο της Αλβανίας στα Γιάννινα ο λόγος, ο οποίος από την «Ομόνοια» μεταπήδησε στο σοσιαλιστικό κόμμα Ράμα – Ντούλες κ.λ.π.


■ Η ΥΠΟΔΟΧΗ...

Ρακένδυτοι, ελεεινοί και τρισάθλιοι στην εικόνα, οι πέντε βουλευτές που έβγαιναν από την φυλακή Χότζα – Αλία, ήρθαν ν’ αναπνεύσουν λίγη Ελλάδα κι εμείς να τους υποδεχόμαστε ως αδέλφια που έβγαιναν από την μακρόχρονη σκλαβιά του πλέον στυγνού καθεστώτος του πιο βάρβαρου υπαρκτού σοσιαλισμού.

❖ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...

Είχαν προηγηθεί και μετά την άρση του «εμπόλεμου» από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια, οι δολοφονίες Βορειοηπειρωτών από το Αλίκο κι άλλα χωριά που θέλησαν να δραπετεύσουν, μεταξύ αυτών και ο αγροφύλακας της περιοχής Θωμάς Μπόλας, του οποίου το κουφάρι έσερναν στα χωριά προς παραδειγματισμό...

❁ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ...

Όλα αυτά και πολλά άλλα συνετέλεσαν στην ομαδική δραπέτευση των Αλβανών από τον «παράδεισο» του Αλία προς τη χώρα μας και η Πρωτοχρονιά του 1991 βρήκε πολλούς από μας στα χωριά της Μουργκάνας να «υποδεχόμαστε» τους εξαθλιωμένους του Αλβανικού καθεστώτος.

■ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ...

Λίγο αργότερα βρεθήκαμε πάλι κάποιοι από τούτη τη μεριά να ακολουθούμε τα καραβάνια της ελληνικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Αλβανίας μέσω του Ιδρύματος Παλιννοστούντων, το οποίο κατήργησε ο Καρ. Παπούλιας το 1993, μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κι έκτοτε τα σύνορα έγιναν ... ξέφραγο αμπέλι που εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα και να μας στέλνουν το χασίς με τους τόνους.

❖ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Όλα τα παραπάνω με αφορμή τον διορισμό του νέου Πρόξενου Γιάννη Γιάννη στα Γιάννινα, ο οποίος άφησε την Ελληνική μειονότητα για να υπηρετήσει το Αλβανικό σοσιαλιστικό καθεστώς, στέλνοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Αλβανό πρωθυπουργό και φυσικά στον αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής Βαγγέλη Ντούλες, που, όπως μας φαίνεται, με όχημα την «Ομόνοια» και τον Ελληνισμό σκαρφάλωσαν σε αξιώματα!

❁ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ!..

Δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν αφού η «μειονότητα» όχι μόνο τους ανέχεται αλλά και τους ενισχύει με την ψήφο κι άλλως πως, μηδέ εξαιρουμένης της Εκκλησίας στην Αλβανία, η οποία και έτρεφε και τους τρέφει σαν... μανάρια στον κόρφο της.

❖ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

Ο υπογράφων και ο «Π.Λ.» είχε ενοχλήσει πολλές φορές κάποιους, επειδή είχαμε διαφορετικές απόψεις σε πολλά ζητήματα, σε ό,τι αφορούσε τον χειρισμό της υπόθεσης «Εθνική μειονότητα στην Αλβανία». Πάντως, όπως εμείς το καταλαβαίνουμε, καρποί αυτής της φιλοραμικής στήριξης είναι η εξασφάλιση προνομιακών θέσεων σε «μειονοτικούς», συμπεριλαμβανομένου του κ. Γιάννη Γιάννη που ήλθε στα Γιάννινα απ’ όπου έστειλε τις ευχαριστίες στον πρωθυπουργό του Έντι Ράμα.

❁ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ!..


Αυτά για το πρώτο καλωσόρισμα του Γιάννη Γιάννη, που κακή περιοχή διάλεξε για να υπηρετήσει την Κυβέρνησή του. Έχει ανοίξει λογαριασμούς όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν ήταν και πολύ έξυπνη ιδέα να έλθει σ’ έναν τόπο που όλοι γνωρίζουν καλά την προσφορά ή μη του καθενός στα μειονοτικά πράγματα.


Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
ggtolmiros@hotmail.com


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 6-6-2014


Πέρα από τα τολμηρά σχόλια του κ. Γιαννάκη έχουμε να προσθέσουμε ότι ο κ. Γιάννης ήταν αυτός που την τελευταία πενταετία είχε ξαμολυθεί σαν λυσσασμένος σκύλος να επιτίθεται εναντίον οποιουδήποτε ασκούσε κριτική στον Ενβέρ Ντούλε (ακόμα και στην ηρωική ΣΦΕΒΑ!) χαρακτηρίζοντας τον "όργανο των αλβανών", "μπερισικό" και άλλα ωραία...
Τον ασυγκράτητο πατριωτισμό του εκτίμησαν λοιπόν οι αλβανοί αξιώνοντας τον να υπηρετήσει την πραγματική πατρίδα του ως πρόξενος στη "μοναρχοφασιστική" Ελλάδα!
Τέτοιοι ήταν και είναι οι "ηγέτες" του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού γι' αυτό και δεν θα δει άσπρη μέρα όπως πάει η κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.