Σελίδες

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές - θα συγκυβερνήσει με ΑΝΕΛ



1. ΣΥΡΙΖΑ  36,34%  - 149 έδρες
2. Νέα Δημοκρατία  27,81%  -  76 έδρες
3. Χρυσή Αυγή 6,28% - 17 έδρες
4. Το Ποτάμι  6,05% - 17 έδρες
5. ΚΚΕ 5,47% - 15 έδρες
6. Ανεξάρτητοι Έλληνες  4,75% - 13 έδρες
7. ΠΑΣΟΚ  4,68% - 13 έδρες




εκτός Βουλής

8.   Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών  2,46%
9.   Ένωση Κεντρώων  1,79%
10. Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος  1,77%
11. ΛΑ.Ο.Σ   1,03%
12. ΑΝΤΑΡΣΥΑ  0,64%
13. Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά  0,49%


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους αναδείχθηκε πρωθυπουργός ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος! Είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της μετεξέλιξης ουσιαστικά του ΚΚΕ Εσωτερικού, του κόμματος των αναθεωρητών κομμουνιστών της Ελλάδας, με ηγέτη τις δεκαετίες 1970 και 1980 τον αείμνηστο Λεωνίδα Κύρκο. Ο κ. Τσίπρας ήταν και ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο. 
Οι Έλληνες ψηφοφόροι απηυδισμένοι από την πολιτική λιτότητας της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και μετά από 40 χρόνια εναλλαγής στις κυβερνήσεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν την πρώτη θέση σε ένα κόμμα που αποτελείτο από συνιστώσες μεταξύ άλλων μαοϊκών, αναρχικών, οικολόγων οι οποίοι αρνούνται κάθε ιερό και όσιο του ελληνικού έθνους. Πρόκειται για θολοκουλτουριάρηδες ιδεολόγους που κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και καθόλου για αυτά των Ελλήνων.
Σε αυτό καλούνται να κρατήσουν ισορροπία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου που έθεσαν τις ανάλογες κόκκινες γραμμές για την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρόκειται πραγματικά για ιστορική στιγμή, αφού θα είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά το 1974 που δεν θα αποτελείται ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ.
Φυσικά για το Βορειοηπειρωτικό δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο, αλλά τουλάχιστον τώρα είμαστε υποψιασμένοι. Οι πατριωτικές κορώνες και υποσχέσεις των πρώην κυβερνώντων αποδείχτηκαν κενό γράμμα, ενώ τώρα ξέρουμε ότι από τους διεθνιστές δεν μπορούμε να έχουμε ούτε προσδοκίες ούτε απαιτήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.