Σελίδες

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Λεωνίδας Παππάς ένα χρόνο πριν: Η τιμή μας και η ντροπή μας - Σήμερα η μεγάλη πρόκληση για τον νέο πρόεδρο της Ομόνοιας


Στην 50χρονη κομουνιστική δικτατορία υπήρχαν άνθρωποι που απαρνήθηκαν καταγωγή, συγγενείς, ακόμα και γονείς για να κερδίσουν την εύνοια του κόμματος. 

23 χρόνια μετά στο ίδιο έργο θεατές, με τη διαφορά ότι οι «αντιφρονούντες» δεν φυλακίζονται, δεν εξορίζονται αλλά περιθωριοποιούνται ως «ακραίοι» γιατί τιμούν την ιστορία και τους προγόνους τους. 

Ντροπή σε αυτούς που θέλουν να λέγονται εκπρόσωποι των Ελλήνων της Αλβανίας ασελγώντας πάνω στην ιστορία τους αφού η μόνη ανησυχία που έχουν είναι πως θα κερδίσουν την εύνοια του αλβανικού πολιτικού συστήματος. Ένα σύστημα που θέλει μία μειονότητα χωρίς ιστορία και ένα Βορειοηπειρώτη με μινοριτάρικη συνείδηση όπως ακριβώς την είχε καλλιεργήσει ο αλήστου μνήμης Ενβέρ. 

Ο Γεώργιος Χριστάκης Ζωγράφος, ήταν ένα πλουσιόπαιδο που εγκατέλειψε τις ανέσεις της Αθήνας – Κωνσταντινούπολης και τα σαλόνια της διπλωματίας, ήρθε στην ιδιαίτερη του πατρίδα το Αργυρόκαστρο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της, μένοντας σε ένα ταπεινό σπίτι στο Αργυρόκαστρο όπου έπαθε κρυοπαγήματα. 


Εμείς 100 χρόνια μετά κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, ξεκινώντας όλοι από μία ψάθα ψάχνουμε τα σαλόνια και τις ανέσεις, ξεχνώντας και αγνοώντας τους αγώνες των προγόνων μας, προσθέτοντας έτσι σελίδες γελοιότητας στην ιστορία μας. 

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές του 14!



Λεωνίδας Παππάς
Άγιοι Σαράντα 16-2-2014



Το σχόλιο μας: Αυτά ακριβώς έγραφε σαν σήμερα πριν ακριβώς από ένα χρόνο ο Λεωνίδας Παππάς με αφορμή την στάση που κράτησαν τα ηγετικά στελέχη της Ομόνοιας που έλαμψαν δια της απουσίας τους από την επετειακή εκδήλωση στην Κρανιά για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.
Τώρα ο κ. Παππάς είναι πρόεδρος της οργάνωσης και αντιμετωπίζει την μεγάλη πρόκληση να αποδείξει από αυτή τη θέση ευθύνης ότι παραμένει πιστός στις αρχές του, εφαρμόζοντας τις αξίες που διδάχτηκε από τον Μητροπολίτη ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ.
Στο χέρι του είναι να πάρει την σκυτάλη του αγώνα από εκεί που την άφησαν όσοι εικονίζονται όρθιοι στα δεξιά του στην παρακάτω φωτογραφία...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.