Σελίδες

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Μάξι Βέλο: Όλοι οι αλβανοί είναι ρουφιάνοι!

Ο Μάξι Βέλο, γνωστός λογοτέχνης για τις πραγματιστικές του θέσεις και απόψεις, (ελληνικής καταγωγής, από Δάρδα Κορυτσάς δεν ξέρουμε αν έχει συνείδηση) o οποίος δήλωσε πριν από κάποιους μήνες πως οι Έλληνες και οι ορθόδοξοι είναι οι πιο σωστή  πολίτες στην χώρα αυτή ξαναχτύπησε. Αυτή την φορά όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να ανοίξουν οι φάκελοι για τους καταδότες και τους κατασκόπους κατά την περίοδο του κομμουνισμού  εμφανίστηκε σκεπτικός.
«Εάν είναι 350.000 καταδότες πως μπορούν να ανοίξουν οι φάκελοι;» λέει ο ίδιος σε μια εκπομπή σε αλβανική τηλεόραση.

« Αυτός ο νόμος σε όλο το ανατολικό μπλοκ, είναι πιο δύσκολο να γίνει στην Αλβανία. Γιατί οι αλβανοί είναι καταδότες. Δεν νομίζω πως ακόμη θα ανοίξουν οι φάκελοι, γιατί όλοι δεν θέλουν. Δεν φοβούνται την πραγματική δολοφονία, αλλά την δολοφονία της συνείδησης» λέει ο Βέλο θέτοντας και ένα ερώτημα: «Καλά που δεν δημοσιεύουν την λίστα με τους καταδότες, αλλά γιατί δεν δημοσιεύουν την λίστα αυτών που δεν δέχτηκαν να γίνουν καταδότες; Ποιόν ζημιώνει αυτό; Κάνει ζημιά σ’ αυτούς.». Υπονοώντας φυσικά πως λιγότεροι είναι αυτοί που δεν έγιναν καταδότες παρά αυτοί που έγιναν.

Αυτός υπενθυμίζει με τρόπο πως τον κάλεσαν    6 φορές και δεν δέχτηκε να γίνει καταδότης. Ο καθηγητής λέει πως κάθε φορά που ο νόμος αυτός προτείνεται εφευρίσκονται 100 λόγοι για να μην ψηφιστεί.

«Αυτός ο νόμος έχει διαφορετική σχέση με τον κάθε άνθρωπο. Διαφορετικά το δέχεσαι εσύ, διαφορετικά ένας καταδότης.. είμαι σύμφωνος να ξεκινήσει όπως είναι, εάν εμείς θέλουμε τα πάντα δεν πρόκειται να γίνει… και ο νόμος αυτός μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση και να διορθωθεί.. να ξεκινήσει μια φορά η διαδικασία. Κάθε φορά που ξεκινά για 100 λόγους κολλάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.