Σελίδες

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Από την Βόρειο Ήπειρο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

KORYTSA DOKSOLOGIA
• Aπό την Βόρειο Ήπειρο ξεκίνησαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα κορυφωθούν αύριο, Τετάρτη στα Γιάννενα με την καθιερωμένη παρέλαση, ενώ εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Περιφέρεια. Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ιωαννίνων θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στην Κορυτσά
Δοξολογία και σχολική γιορτή στα  Εκπαιδευτήρια «Όμηρος» περιλάμβαναν οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα προχθές στην Κορυτσά. Παρών σ’ αυτές ήταν για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Προξένου Ι. Πεδιώτη, ο οποίος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» Λεωνίδα Παππά, τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρο της Αλβανικής Βουλής Βαγγ. Ντούλε και άλλα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.  
Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Γιάννενα που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου, προβλέπει σημαιοστολισμό των δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, μέχρι αύριο στη δύση του ηλίου. Σήμερα και αύριο τις βραδινές ώρες προβλέπεται επίσης φωταγώγηση δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων τραπεζών κ.α..
Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, από τις 7.30 π.μ. θα παιανίζουν εμβατήρια στους κεντρικούς δρόμους της πόλης η Φιλαρμονική του Δήμου και η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα τελεστούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 10.30 π.μ. θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία, κατά την οποία τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Μαρία Μαρινίδου - Βενέτη. Θα ακολουθήσει (ώρα 11.15 π.μ.) επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 12 μ. η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Στον Δήμο Ζίτσας
Εκδηλώσεις με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου θα γίνουν από τον Δήμο Ζίτσας τόσο στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων όσο και στην έδρα του στην Ελεούσα. Εκεί, αύριο, στις 10 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα ακολουθήσει εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διευθυντή του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας Βασίλειο Ζήνδρο, στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Δημοκρατίας και στις 11:15 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Στις τοπικές Κοινότητες Βροσίνας και Ζίτσας θα πραγματοποιηθούν και σχολικές παρελάσεις από τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και του Λυκείου.
Στον Δήμο Κόνιτσας
Αντίστοιχο εορταστικό πρόγραμμα εκδόθηκε και από τον Δήμο Κόνιτσας. Σύμφωνα με αυτό, σήμερα, Τρίτη, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλα τα τοπικά σχολεία, ενώ στις 11 π.μ. οι μαθητές θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων μπροστά από το Δημαρχείο. Αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές. Στις 11:15 π.μ. θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον φιλόλογο Σπυρίδωνα Μέμο στην αίθουσα τελετών του Δήμου και στις 11:45 π.μ. θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών και τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Ηγουμενίτσα
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους  πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου. Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Τετάρτη, αμέσως μετά την πρωινή παρέλαση, στην Πλατεία Δημαρχείου.
Και στην Βόρ. Ήπειρο
Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου λαμβάνει χώρα μέχρι αύριο, Τετάρτη σε πόλεις της Βορ. Ηπείρου όπως οι Άγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, η Δερβιτσάνη και το Αργυρόκαστρο με διοργανωτή την ΟΜΟΝΟΙΑ και τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές της Αλβανίας.
Μεταξύ άλλων σήμερα έγινε εκδήλωση στο κινηματοθέατρο Δελβίνου (6 μ.μ.) και ανήμερα της Επετείου θα γίνουν εκδηλώσεις στη Δερβιτσάνη, με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση στην κεντρική Πλατεία του οικισμού (11.30 π.μ.) ενώ ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Β. Τόλιος θα κάνει δεξίωση σε ξενοδοχείο στο Αργυρόκαστρο (7 μ.μ.).
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.