Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΕΔΕ από τον Δήμο Ιωαννιτών για τα πλαστά πιστοποιητικά "ελληνοποίησης" προς αλβανούς

Υπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών από την υπηρεσία Δημοτολογίου του δήμου Ιωαννιτών προς Αλβανούς πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αποκαλύφθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο του διευθυντή της υπηρεσίας, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Προξενείου Αργυροκάστρου.
Το αίτημα αφορούσε τον έλεγχο γνησιότητας πιστοποιητικού που προσκόμισε Αλβανός πολίτης, για το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα στον δήμο Ιωαννιτών, ότι δεν είχε τις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσίου έγγραφου, υπογραφές και σφραγίδες. Στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζήτησε από το Προξενείο Αργυροκάστρου να σταλούν για έλεγχο όλα τα πιστοποιητικά που έχουν φτάσει στο αρμόδιο γραφείο του.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παράτυπα 14 έγγραφα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως από την υπηρεσία Δημοτολογίου, εκδόθηκαν προς Αλβανούς πολίτες πιστοποιητικά σύμφωνα με τα οποία οι πρόγονοί τους ήταν Έλληνες, που ζούσαν στα Ιωάννινα. Να σημειωθεί ότι τα πιστοποιητικά, «χρησιμοποιούν» τα μητρώα προ του 1913, πριν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τα οποία είναι χειρόγραφα και εμφανίζουν Αλβανούς πολίτες ως απογόνους Ελλήνων πολιτών, με στόχο να πετύχουν την παράνομη ελληνοποίησή τους. 
ΕΔΕ έχει διατάξει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών για υπόθεση που αφορά σε χορήγηση πιστοποιητικών από το Δήμο Ιωαννιτών. 
"Διακηρυγμένη θέση της Δημοτικής Αρχής είναι  «όλα στο φως». Εφαρμόζοντας τους κανόνες της χρηστής διοίκησης, η Δημοτική Αρχή, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της, το φθινόπωρο του 2014, προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών που εξασφαλίζουν την διαφάνεια και τον έλεγχο και στον τρόπο χορήγησης πιστοποιητικών" σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει διατάξει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, με την οποία διενεργείται  έλεγχος για χορήγηση πιστοποιητικών σε Αλβανούς πολίτες, που βεβαιώνουν εγγραφές στα παλαιά (προ του 1924) δημοτολόγια του Δήμου,
"Εκτός όλων των άλλων, υπήρξε μια διαδικασία εσωτερικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της οποίας απευθυνθήκαμε στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, με το οποίο υπάρχει μια μακρά αλληλογραφία ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στην απόφαση του Δημάρχου Ιωαννιτών να διατάξει ΕΔΕ η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακολουθώντας τους κανόνες που επιβάλει η χρηστή διοίκηση, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματα των ερευνών, χωρίς καμία διάθεση να στοχοποιήσουμε κανέναν, κινούμαστε με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.
Αυτό –συν τοις άλλοις- σημαίνει πως  δεν  μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε, σε αυτή την πρώιμη φάση, κανένα περαιτέρω στοιχείο που αφορά μια διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη" επισημαίνει.
"Διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά ότι,  αρχή του Δημάρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα προσωπικά, όπως  και του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, είναι «όλα στο φως»" καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών.
από enikos.gr

Το σχόλιο μας: Πόσοι άραγε αλβανοί ακόμα "ελληνοποιήθηκαν" με αυτό τον τρόπο τα τελευταία 24 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή καθαροί Έλληνες της Βορείου Ηπείρου τραβάνε τα μύρια όσα για το αυτονόητο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.