Σελίδες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διακόπηκε το παιχνίδι Μαυροβούνιο - Ρωσία σαν συνέχεια του Σερβία - Αλβανία


Το παιχνίδι Μαυροβούνιο-Ρωσία για την προκριματική φάση του Euro 2016, διακόπηκε στο 67' ύστερα από συμπλοκές μεταξύ των παικτών και των δύο ομάδων.  Την ίδια στιγμή οπαδοί του Μαυροβούνιου πετούσαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι, ο γερμανός διαιτητής, Ντενίζ Αϊτεκίν, αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα.

Το παιχνίδι άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, καθώς διακόπηκε για 35 λεπτά μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν  οπαδοί του Μαυροβουνίου εκτόξευσαν φωτοβολίδα η οποία χτύπησε στο κεφάλι του τερματοφύλακα της Ρωσίας, Ιγκόρ Ακινφέεβ.

O αγώνας είχε μόλις ξεκινήσει καθώς το χρονόμετρο έδειχνε 20 δευτερόλεπτα. Ο Ακινφέεφ, τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο διαιτητής Ντενιζ Αϊτεκίν αποχώρησε μαζί με τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Το ματς ξανάρχισε μετά από 35 λεπτά και ο Ακινφέεφ αντικαταστάθηκε από τον Γιούρι Λοντίγκιν.

Η ένταση είχε αρχίσει δύο περίπου ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα καθώς υπήρξαν συμπλοκές στο κέντρο της Ποντγκόριτσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οπαδού.

«Bέλη» της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου κατά των ταραξιών 

Σοκαρισμένοι είναι οι εκπρόσωποι της εθνικής Μαυροβούνιου από τη συμπεριφορά των των οπαδών τους στα επεισόδια που προκάλεσαν στον αγώνα με τη Ρωσία στην Ποντγκόριτσα, για τα προκριματικά του EURO 2016. Τα επεισόδια  οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις ελπίδες της χώρας για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Σε ότι αφορά τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, που δέχθηκε τη φωτοβολίδα στο κεφάλι, τα νέα για την υγεία του είναι ευχάριστα. «Ο Ακινφέεφ έχει διάσειση, ενώ ο λαιμός του κάηκε από την φωτοβολίδα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις σε τοπική κλινική και στη συνέχεια επέστρεψε στη Μόσχα με την ομάδα για να συνεχίσει την αποκατάστασή του. Η ζωή του δεν κινδυνεύει», δήλωσε ο γιατρός της Ρωσίας, Έντουαρντ Μπεζούγκλοφ.

Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα της η καθημερινή εφημερίδα του Μαυροβουνίου "Vijesti", οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν στο ημίχρονο, αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να επέμβουν για να τους χωρίσουν. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στη διάρκεια της διακοπής έγιναν συζητήσεις για το αν θα συνεχιστεί ο αγώνας, εξαιτίας της έντασης των συγκρούσεων, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να καθυστερεί για 18 λεπτά.

Σύμφωνα με τη "Vijesti", ο Ντμίτρι Κομπάροφ έκανε νόημα στο διαιτητή στη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ των παικτών ότι χτυπήθηκε από αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα. Μετά τις συμπλοκές, ο Αϊτεκίν διέκοψε το παιχνίδι, ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ένας αναπτήρας χτύπησε τον ρώσο διεθνή.

Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ρωσίας, Φάμπιο Καπέλο, δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι. Μετά το πρώτο συμβάν ο παρατηρητής μας είπε να συνεχίσουμε και έπρεπε να το κάνουμε». Σε ερώτηση για τον τραυματισμό του Ακινφέεφ, ο Ιταλός πρόσθεσε: «Ο τερματοφύλακάς μας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και έχει εγκαύματα στον αυχένα».


Εξάλλου ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας του Μαυροβουνίου, Μομίρ Τζούρτζεβατς, χαρακτήρισε υποκριτές και βάρβαρους του οπαδούς, οι οποίοι συνεχίζουν να δημιουργούν επεισόδια και προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα με τη Ρωσία. «Αυτοί οι οπαδοί τραγουδούν "Μαυροβούνιο σε αγαπούμε", αλλά πετούν φωτοβολίδες, προσβάλλουν αντιπάλους και προκαλούν όλων των ειδών τα επεισόδια κάθε φορά που εμφανίζονται στο γήπεδο. Αυτό είναι υποκρισία» υπογράμμισε ο Τζούρτζεβατς και συνέχισε: «Έχουμε αφήσει την εντύπωση των βαρβάρων και αυτό είναι μια καταστροφή. Φαίνεται ότι δεν αξίζουμε να έχουμε ένα έθνος, μια ομάδα ποδοσφαίρου ή μια θέση σε μεγάλη διοργάνωση. Το παιχνίδι δεν θα έπρεπε να έχει συνεχιστεί μετά το συμβάν του πρώτου λεπτού. Μπορούμε μόνο να ευχαριστούμε τον Θεό που κάποιος δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα περιμένει να λάβει τις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή, ώστε να κινήσει την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία, και ο Τζούρτζεβατς παραδέχθηκε ότι θα είναι δίκαιη οποιαδήποτε τιμωρία. «Πιθανότατα θα πληρώσουμε ένα βαρύ πρόστιμο και θα πούμε αντίο σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά αυτό που με φοβίζει είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί ξανά και κάποιος πρέπει να βγει μπροστά και να πει "Αρκετά". Ποιός θέλει να παίζει για την εθνική ομάδα κάτω από τέτοιες συνθήκες; Αυτοί οι παίκτες έχουν ένα μεγάλο όνειρο και αυτό είναι να προκριθούν με το μικρό έθνος μας σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά δεν πηγαίνουμε πουθενά».

tanea.gr

Το σχόλιο μας: Αυτό που δεν αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ είναι ότι στην κερκίδα των Ρώσων φιλάθλων βρίσκονταν και Σέρβοι, ενώ ανάμεσα στους υποστηρικτές της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου ήταν πολλοί αλβανοί που ανήκουν στην αλβανική μειονότητα της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 οι δύο "παράπλευρες εθνότητες", Σέρβοι και αλβανοί, μετέφεραν τη διαμάχη τους που ξεκίνησε από τις 14 Οκτωβρίου στον αγώνα Σερβία - Αλβανία στο Βελιγράδι, που διακόπηκε λόγω των επεισοδίων που προκάλεσε η από αέρος εμφάνιση της σημαίας - χάρτη της "μεγάλης αλβανίας". Μία βεντέτα έχει ξεκινήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.