Σελίδες

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ερώτηση Χρήστου Παππά για τον χάρτη της μεγάλης αλβανίας στο γραφείο του Μπερίσα

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: «Χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας σε περίοπτη θέση στο γραφείο του Μπερίσα»

Σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια που φανερώνει τις ανθελληνικές και αλυτρωτικές βλέψεις της Αλβανίας προέβη επίσημος πολιτειακός παράγοντας της γειτονικής χώρας, ο βουλευτής Σαλί Μπερίσα. Ο εν λόγω βουλευτής έκανε δηλώσεις με αφορμή την 100η επέτειο της πλασματικής ανεξαρτησίας της Αλβανίας και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στους δημοσιογράφους, πίσω του υπήρχε ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας, διατρανώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ανθελληνικές αλυτρωτικές βλέψεις της γειτονικής χώρας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χάρτης αυτός δημιουργήθηκε από τους Κοσσοβάρους και πέταξε με ντρον μέσα στο γήπεδο κατά τον αγώνα Σερβίας-Αλβανίας. Πρόκειται για ακόμη μία φορά που επίσημοι θεσμικοί παράγοντες της Αλβανίας ανερυθρίαστα και χωρίς υπεκφυγές εμφανίζονται με σημαία της Μεγάλης Αλβανίας σε περίπτωση μη ιδιωτικού χαρακτήρα και το Ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει με αναλγησία και αδιαφορία τις προκλητικότατες ενέργειες τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Θα αντιδράσουν απέναντι στην ανθελληνική και προκλητική ενέργεια του Αλβανού βουλευτή η οποία υπονομεύει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας;
Έχουν σκοπό να ενεργήσουν προκειμένου να λάβουν τέλος οι ανεδαφικές αλυτρωτικές βλέψεις των Αλβανών που εποφθαλμιούν την προσάρτηση εδαφών της χώρας μας;
Θα προσφύγει το ελληνικό κράτος σε διεθνείς οργανισμούς με σκοπό να τερματιστούν οι βλέψεις της Αλβανίας για προσάρτηση ελληνικών εδαφών;

Αθήνα, 16/03/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς                                                                                                                          
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com


Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής των Βορειοηπειρωτών (έχει κερδίσει επάξια την άτυπη αυτή ιδιότητα λόγω του πλήθους ερωτήσεων για το Βορειοηπειρωτικό) Χρήστος Παππάς είναι πλέον και πάλι ελεύθερος εδώ και δύο μέρες. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, λόγω της παρέλευσης 18 μηνών από τη σύλληψη του, αφού δεν έχει δικαστεί όλο αυτό το διάστημα για την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. 
Ακόμα και κατά τη διάρκεια των 18 μηνών της προφυλάκισης του όμως δεν σταμάτησε να απευθύνει ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για θέματα που αφορούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. 

Όσον αφορά το θέμα του χάρτη της μεγάλης αλβανίας και την προβολή του από κορυφαίους αλβανούς πολιτικούς παράγοντες, γνώμη μας είναι ότι δεν φταίνε οι αλβανοί σε αυτό, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί που δεν έχουν στα δικά τους γραφεία τον χάρτη της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών ή την σημαία της Βορείου Ηπείρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.