Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο Λιβαδειά – Καρρόκι και η αδιαφορία του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης

Αγανακτισμένοι με την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος είναι οι κάτοικοι των πάνω χωριών για την αδιαφορία που δείχνουν για την την κατάσταση του δρόμο που συνδέει την Λιβαδειά με τα εξής χωριά: Κομμάτι, Γράβα, Καισαράτι, Σμίνετση, Γριάζδανη και Καρρόκι. Τα εν λόγο χωριά είναι τελείως αποκομμένα από τα υπόλοιπα χωριά της Επαρχίας καθώς ο δρόμος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο από τριτοκοσμικές χώρες.

Ειδικά τα 3 τελευταία χωριά Σμίνετση, Γριάζδανη και Καρρόκι όπου οι κάτοικοι τους για να κατέβουν στην Λιβαδειά πληρώνουν 50 ευρώ ταξί. Μάλιστα σε περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος βαριά, η τύχη του βρίσκεται στο έλεος του Θεού καθώς ασθενοφόρο εκεί πάνω δεν υπάρχει περίπτωση να πάει. Πλησιάζουν εκλογές και ήδη έχουν ξεκινήσει οι υποσχεσαιολογίες. Καλό είναι να υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιου είδους προβλήματα πολύ πριν τις εκλογές και όχι μια φορά στα τέσσερα χρόνια και μετά να τις ξεχνούν. Μας προκαλεί όμως εντύπωση γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτόν τον δρόμο; Τι συμφέροντα υπάρχουν και ποιον εξυπηρετούν; 

Σίγουρα όχι το σύνολο των κατοίκων της περιοχής. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε την πρωτοβουλία του συλλόγου του χωριού Κομμάτι που ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα από τους κατοίκους του χωριού ούτως ώστε να φτιαχτεί ένα μέρος του δρόμου για να μπορούν να πηγαίνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους με το αυτοκίνητο τους και να μην χρειάζονται – όπως τώρα- πολεμικό άρμα. «Δεν μας βοήθησε κανείς τόσα χρόνια και ούτε περιμένουμε και κανέναν να μας βοηθήσει. Ότι κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας, με τις λιγοστές δυνάμεις που έχουμε», λένε. 

Που έχει ακουστεί αυτό όπου οι κάτοικοι των χωριών αυτών να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για ένα έργο που είναι υποχρεωμένο το κράτος να το φτιάξει. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για μια χώρα που έχει ως πρώτη της προτεραιότητα την ενσωμάτωση της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Από την στιγμή μάλιστα που όλοι είμαστε φορολογούμενοι πολίτες και μας υποχρεώνουν να πληρώνουμε φόρους στο κράτος και την Επαρχία, έτσι και η Επαρχία και το κράτος είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν τους δρόμους και πολλά άλλα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτά τα χωριά και τους κατοίκους τους, τότε για ποιο λόγο Ψηφίζουμε; Υποτίθεται ότι ψηφίζουμε πρόσωπα να μας υπηρετούν και όχι να τους υπηρετούμε. 

Απαιτούμε από τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν τους πολίτες – ψηφοφόρους τους για το αν έχουν γίνει αιτήσεις προς την αλβανική κυβέρνηση και ποια ήταν η απάντηση. Θέληση και συνεργασία και διαφάνεια χρειάζεται ο τόπος μας και όχι υποσχέσεις και λόγια του αέρα. Αν δεν μπορούν να υπηρετήσουν τους δημότες τους να παραιτηθούν για να αναλάβουν άνθρωποι με θέληση και αγάπη για τον τόπο τους. 

Διότι όταν υπάρχει θέληση τα κανδήλια ίσως βρεθούν όταν υπάρχει όμως πλήρη αδιαφορία, όχι μόνο δεν θα βρεθούν αλλά θα συνεχίζει αυτή η τραγική κατάσταση που δυσκολεύει κάθε μέρα την ζωή μας και που μας «αναγκάζει» να «ξενιτευτούμε» για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας αφήνοντας έτσι ταυτόχρονα τα χωριά μας να ερημώνουν και να γίνονται στόχος Αλβανών εγκληματιών. Ο τόπος μας χρειάζεται έργα ΤΩΡΑ, κι όχι αύριο. Από λόγια χορτάσαμε…

πηγή: kenel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.