Σελίδες

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το ΣτΕ δικαιώνει τον πρώην Πρόξενο στην Κορυτσά Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό

Μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασε η υπόθεση του πρώην Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρου Οικονόμου - Καμαρινού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Βόρειο Ήπειρο.

Αρχικά ο κ. Καμαρινός είχε καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά τον Φεβρουάριο του 2014 το Εφετείο αθώωσε πανηγυρικά τον Έλληνα διπλωμάτη, απορρίπτοντας τις κατηγορίες εναντίον του ως παντελώς αβάσιμες.
Η εθνική δράση του, όπου γύρισε όλα τα χωριά της περιοχής ευθύνης του και το ότι έδωσε και πάλι υπόσταση στον Ελληνισμό της περιοχής, ενόχλησε κάποιους κύκλους στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και το γεγονός ότι διέλυσε το κύκλωμα πώλησης βίζας γύρω από το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ελληνόψυχος διπλωμάτης δικαιώθηκε και από το ανώτατο δικαστικό όργανο, το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μένει τώρα να δούμε πως θα πράξει επιτέλους η ηγεσία και παρα-ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας και αν θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ή για την ακρίβεια τα του Καμαρινού τω Καμαρινώ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.