Σελίδες

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Σε Κακαβιά και Δρυμάδες ο Έλληνας ΥΕΘΑ και οι αλβανοί το θεώρησαν εχθρική ενέργεια!

Τα στρατιωτικά φυλάκια στην Κακαβιά και τους Δρυμάδες επισκέφθηκε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιοδεύει στην μεθοριακή γραμμή, πετώντας με ελικόπτερο και συνοδευόμενος από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.


Στην Κακαβιά τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μάτσιας.
Ο κ. Καψάλης του εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής ζητώντας να επαναλειτουργήσουν τα φυλάκια στην Καστανή και το Αργυροχώρι, ενώ επεσήμανε την ανάγκη λειτουργίας του τελωνειακού σταθμούς στους Δρυμάδες ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Ο Υπουργός Άμυνας μάλλον απέκλεισε την επαναλειτουργία φυλακίων λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, ωστόσο δεσμεύτηκε για ενίσχυση των υπαρχόντων με περισσότερους στρατιώτες και για εναέριες περιπολίες με στρατιωτικά ελικόπτερα.

Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ανακοίνωσε τη λειτουργία της ΜΟΜΑ και στην Ήπειρο, και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Κώστα Καψάλη του ανέφερε ότι τα μηχανήματα του στρατού θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διανοίξεις δασικών δρόμων και άλλες ανάγκες των δήμων.
Από τον δήμαρχο ζήτησε να έχουν νέα συνεργασία στην Αθήνα, τόσο για το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας όσο και για την γενικότερη αναβάθμιση των ιστορικών τόπων του Καλπακίου.

Ο κ. Καμένος ήταν κατηγορηματικός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις που προβάλει το τελευταίο διάστημα η Αλβανία. «Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να την διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα, ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης του αέρα και της θάλασσας της».

Στο φυλάκιο των Δρυμάδων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τίμησε την 62χρονη Σοφία Δημητρίου, την φρουρό των συνόρων που ζει μόνη στο χωριό Ορεινό. Ο υπουργός την συνεχάρη για το θάρρος της και της ανακοίνωσε πως θα την εντάξει στην Εθνοφυλακή, αλλάζοντας άμεσα το νόμο, καθώς προβλέπει να υπηρετούν μόνο άνδρες.         


epiruspost.gr

«Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας απειλεί την Αλβανία», σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα

Η Ελλάδα δείχνει τα δόντια της στην Αλβανία. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μερικά φυλάκια στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, ότι θα ανοίξουν εκ νέου όλες οι στρατιωτικές μονάδες και θα ενισχυθεί ο στρατός κατά μήκος των ελληνο-αλβανικών συνόρων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που γίνεται βάσει των εντολών που δόθηκαν από εμένα και τον επικεφαλής του Στρατού, θα αυξηθεί περισσότερο ο αριθμός των νεοσυλλέκτων στην περιοχή. Θα υπάρξουν νέα τμήματα, η μονάδα καταδρομών θα προβεί σε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή και ελικόπτερα θα δρουν στην περιοχή αυτής της χώρας, για να προσδώσουν στους κατοίκους την αίσθηση της ασφάλειας», δήλωσε ο Καμμένος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αμφισβητήσεις που προέκυψαν από τα Τίρανα για τα θαλάσσια σύνορα, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», δήλωσε ότι η κυριαρχία της χώρας δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και κανείς δεν μπορεί να την διαπραγματευθεί, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.