Σελίδες

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΕΣΒΗ 1914 παρών στον αγώνα για τη διάσωση της οικίας του Παύλου Μελά


Μέλη του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" με τον κ. Γιάννη Μελά (απόγονο της οικογένειας του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά) και τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.


Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914" παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 στην εκδήλωση με θέμα "Η συλλογική μας μνήμη υπό κατάρρευση...", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κηφισιάς. 
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης για την διάσωση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και την αξιοποίηση της ως Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα στην Αθήνα. 
Ο Παύλος Μελάς είναι αναμφισβήτητα η πιο γνωστή μορφή του Μακεδονικού Αγώνα (1904 - 1908) που διεξήχθη για την προστασία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού από τους βούλγαρους κομιτατζήδες και την αποσόβηση του εκβουλγαρισμού της Μακεδονίας μας.

Η παρουσία του Συλλόγου μας στην συγκεκριμένη εκδήλωση, εκτός από την στήριξη του στην πρωτοβουλία του Ιερού Λόχου 2012 για την διάσωση της οικίας του θρυλικού Μακεδονομάχου, αποτέλεσε και φόρο τιμής στην μνήμη των Βορειοηπειρωτών που πήραν μέρος στον Μακεδονικό Αγώνα με πιο γνωστούς τον Σπύρο Σπυρομήλιο (υπό το ψευδώνυμο Αθάλης Μπούας), τον Βασίλη Γκουβέλη (Καπετάν Δίβρας), τον Θύμιο Λιώλη κ.α. 






Ο κ. Γιάννης Μελάς μπροστά από τη σημαία της Βορείου Ηπείρου 
εν μέσω των μελών του ΕΣΒΗ 1914 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.