Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Στην Αθήνα τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών

Διμερείς σχέσεις, σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενεργειακή συνεργασία και ΑΟΖ, αναθεώρηση του Συμφώνου Φιλίας, και ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, υπογραφή οικονομικών συμφωνιών και φυσικά μεταναστευτικό, θα είναι τα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι κατά τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι στην Αθήνα.

Ο κ. Μπουσάτι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ανταποδοτική της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, τον περασμένο Ιούλιο, όπου μπήκαν σε τροχιά προόδου, κατά κοινή ομολογία των δύο υπουργών Εξωτερικών, σημαντικά διμερή θέματα. Σε αυτή την θετική πορεία αναμένεται ότι θα προστεθούν τώρα στην Αθήνα περαιτέρω βήματα συνεργασίας για την οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες κυρίως ως προς την αναζήτηση διεξόδου στην επίλυση σημαντικών διαφορών, όπως είναι το αποκαλούμενο Σύμφωνο της Θάλασσας, αλλά και να υπογραφούν ενδεχομένως νέες συμφωνίες συνεργασίας που θα προστεθούν στις τρείς που υπογράφτηκαν στα Τίρανα, τον περασμένο Ιούλιο.

Η συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών των κκ Κοτζιά και Μουσάτι θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, αρχικά κατ' ιδίαν και στη συνέχεια στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Πηγή: www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.