Σελίδες

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Συνεχίζεται από τη ΣΦΕΒΑ η ενημέρωση του ελληνικού λαού για το Βορειοηπειρωτικό - Εκδήλωση στο Ελευθέριο Κορδελιό

Συνεχίζεται η ενημέρωση του ελληνικού λαού για το Βορειοηπειρωτικό
Την Παρασκευή 11/3/2016 πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενημερωτική εκδήλωση για το Βορειοηπειρωτικό, στο ενοριακό κέντρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού. 
Ο πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος του εφημερίου π. Βασιλείου Ταγαράκη, έκανε μία εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού στο χώρο της ενιαίας Ηπείρου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 
Υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή των Βορειοηπειρωτών στον αγώνα του 1821, στην βοήθειά τοuς να ορθοποδήσει το νεοσύστατο ελληνικό κράτος και στη δημιουργία του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, με την απόδοση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία από τις Μεγάλες Δυνάμεις για να εξυπηρετήσουν τα άνομα συμφέροντά τους εις βάρος κάθε έννοιας δικαιοσύνης και σεβασμού της ελευθερίας των Βορειοηπειρωτών.
Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, πάνω από 25 σημαντικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα για το Βορειοηπειρωτικό με ομιλητές στελέχη της ΣΦΕΒΑ, διοργανωμένες από ποικίλους φορείς, για τις περισσότερες από τις οποίες δεν κάναμε ειδική αναφορά στην ιστοσελίδα μας. 
Πιστοί στις διδαχές του μακαριστού ιδρυτού μας κυρού Σεβαστιανού, προσπαθούμε, εκτός από τις συνεχείς επισκέψεις και αποστολές στον ιερό χώρο της Β. Ηπείρου (οι περισσότερες από τις οποίες πάλι δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας), να ενημερώνουμε όσο μπορούμε για το ενεργό εθνικά ζήτημα της Β. Ηπείρου. Κι ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς όσους συμπατριώτες μας στέκονται αρωγοί στον αγώνα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.