Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ηλίας Παναγιώταρος στον Υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη: Ιερό καθήκον ο ενταφιασμός των Ελλήνων πεσόντων στη Βόρειο Ήπειρο - Βίντεο


Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος ανέπτυξε στην Ολομέλεια της Βουλής επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη για την πολύχρονη καθυστέρηση του ενταφιασμού των Ελλήνων μαχητών του 1940 στην Αλβανία.

Ο Συναγωνιστής, αφού επεσήμανε ότι μετά από πολλούς μήνες απουσίας το αρμόδιο υπουργείο ήρθε να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι Έλληνες θεωρούσαν ύβρι την μη ταφή των νεκρών.
Κατά την διάρκεια του έπους της Πίνδου 7976 Έλληνες στρατιώτες έπεσαν ηρωικά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Οι γείτονες αλβανοί τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για την απόδοση τιμών και την ταφή των Ελλήνων ηρώων.

Ο αρμόδιος υπουργός παραδέχτηκε ότι η αλβανική πλευρά κωλυσιεργεί συστηματικά στην κορυφαία αυτή εθνική και ηθική υποχρέωση και το μόνο που είχε να σχολιάσει στην δευτερολογία του ήταν ότι "δεν ήταν συμμοριτοπόλεμος".

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην δευτερολογία του τόνισε ότι η Ελλάδα θα όφειλε να είχε μια πιο δυναμική και επιθετική στάση απέναντι στην Αλβανία που προβάλλει συνεχώς διεκδικήσεις και καταπιέζει τον Βορειοηπειρώτικο Ελληνισμό.
Είναι ιερό καθήκον της Πατρίδας να αποδώσει τιμές στους χιλιάδες άταφους Έλληνες πεσόντες.

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.