Σελίδες

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Επεισόδια σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας για το Σχέδιο ανάπλασης και διαχείριση των παραλιών - Βίντεο


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ 
ΟΜΟΝΟΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χειμάρας, μεταξύ άλλων στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν και δύο θέματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής, του σχεδίου ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας (Σπήλαια) και την διαχείριση των παραλιών της καλοκαιρινής περιόδου. Κάτοικοι και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, παρέστησαν στη συνεδρίαση εκφράζοντας τη διαφωνία τους, όχι μόνο γιατί θίγεται η περιουσία τους αλλά και για την αλλοίωση του χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας, καθώς ο απώτερος στόχος είναι η υφαρπαγή της περιουσία τους από τρίτους.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των δημοτών και για τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τις παραλίες καθώς δεν νοικιάστηκαν – όπως τα προηγούμενα χρόνια – σε δημότες, οι οποίο βιοπορίζονται από τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά, όπως έχουμε καταγγείλει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας, σε ξένους επενδυτές.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ τα μέλη του ΔΣ φαινόταν να πείθονται από τα επιχειρήματα των δημοτών για την καταψήφιση των προτάσεων του Δημάρχου, 5-6 άτομα, με αυξημένη σωματική διάπλαση, άγνωστα στην περιοχή, επιτέθηκαν στους πολίτες και τα μέλη του ΔΣ μετατρέποντας την αίθουσα σε «ρινγκ».
Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταγγέλλει την προκλητικά επαναλαμβανόμενη άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας προς τους κατοίκους της Χειμάρρας. Ηθικοί αυτουργοί αυτών των εντάσεων είναι η κυβέρνηση Ράμα και ο διορισμένος Δήμαρχος της Γιώργος Γκόρος.
Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών, να συμμαχήσουν  για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Χειμάρρας και να αντισταθούν στις διεφθαρμένες πρακτικές της τοπικής και κεντρικής εξουσίας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις Διπλωματικές Αρχές της χώρας να στρέψουν την προσοχή τους στη Χειμάρρα και γενικότερα στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία που είναι αντιμέτωπη με συνεχείς προκλήσεις κρατικών και παρακρατικών κέντρων.
Χειμάρρα 30 Ιουνίου 2016
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.