Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ο ήρωας σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης σε προσωπικό γραμματόσημο


   Με κοινή πρωτοβουλία της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιώς κυκλοφόρησε ένα προσωπικό γραμματόσημο αναμνηστικό των 10 ετών από τον θάνατο του ήρωα σμηναγού της πολεμικής μας αεροπορίας.

    Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης έπεσε υπέρ πατρίδος στις 23 Μαΐου 2006 σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κάρπαθο. Καταγόταν από τον Κάστελλο Ρεθύμνης και ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

    Κυκλοφόρησε σε φύλλα Α4, των πέντε προσωπικών γραμματοσήμων όπου παραπλεύρως του γραμματοσήμου με την σημαία € 0.72, στον χώρο της βινιέτας υπάρχει μια εξαίρετη παράσταση του Καρπάθιου καλλιτέχνη Γιάννη Β. Χατζηβασιλείου, με τον ήρωα σμηναγό, την ελληνική σημαία και το μαχητικό του αεροπλάνο. Θεωρούμε όμως πως η προσαρμογή της παράστασης στον χώρο της βινιέτας θα έπρεπε να ήταν καλλίτερη ώστε και τα τέσσερα περιθώρια να είναι του ιδίου φάρδους.

    Η Φιλοτελική Ένωση Δωδεκανήσου και η Φιλοτελική Εταιρεία Πειραιώς μας εκπλήσσουν ευχάριστα τον τελευταίο καιρό με τις δραστηριότητές και τις πρωτοβουλίες τους που είναι σημαντικές όχι μόνο φιλοτελικά αλλά και με τις εθνικές και κοινωνικές προεκτάσεις που έχουν.


Δημήτρης Περδίκης  

stamps-philatelic.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.