Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Απάντηση αλβανικού ΥΠΕΞ στην αντίδραση της Αθήνας: Δεν υπάρχει Ελληνική Μειονότητα στη Χιμάρα!

Το Υπουργείο Εξωτερικών Αλβανίας εκφράζει την λύπη του που η γειτονική Ελλάδα θέλει να χρησιμοποιεί πράξεις αναξίως  τελεσθέντες χθες από κάποια άτομα στην Χιμάρα, θέλοντας να τις συμπεριλάβει στις υποθέσεις σεβασμού των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.
Η εν λόγω υπόθεση αντιμετωπίζεται από τα αρμόδια αλβανικά όργανα. Στα πλαίσια αυτά, η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδος αποτελεί παρέμβαση κατ’ επανάληψη στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με την δέσμευση της Ελλάδας για σχέσεις καλής γειτνίασης.
Είναι απαράδεκτο που, εκ των προτέρων κάθε φορά, προκαλούνται και νομιμοποιούνται πατερναλιστικοί ισχυρισμοί για την Χιμάρα. Τόσο η ιστορία όσο και το παρόν μαρτυρούν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία βάση για να προβληθεί η Χιμάρα ως μειονοτική περιοχή. 

Οι συνεχόμενες προσπάθειες για να χρησιμοποιηθούν οι προσωπικές δυσαρέσκειες ως συλλογικές, σκοπεύουν στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, της εξαιρετικής συνύπαρξης μεταξύ του αλβανικού λαού και της Ελληνικής Μειονότητας, η οποία απολαμβάνει πλήρη δικαιώματα, με βάση την νομοθεσία της χώρας, όσο και των διεθνών κανόνων και συμβάσεων.

www.punetejashtme.gov.al

1 σχόλιο:

  1. Δώστε ρε ΕΛΛΗΝΕΣ 200.000 με 300.000 ψήφους σε ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ και μετά ας έρθουν να πουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες.

    Όσο αυτο-ευνουχίζεστε αυτά θα σας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.