Σελίδες

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Την Κυριακή 14 Αυγούστου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χιμάρας

Η Ένωση Χειμαρριωτών "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"" προσκάλεσε όλα τα μέλη της και τους δημότες Χειμάρρας που διαμένουν στην Αθήνα, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, ώρα 10.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο "Α. Τρίτσης", εντός του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Λαμβάνοντας υπ' όψιν την κρισιμότητα των εξελίξεων στον δήμο Χειμάρρας, η Ένωση Χειμαρριωτών πραγματοποίησε αυτήντην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών Χειμάρρας σχετικά με τις παρεμβάσεις της τοπικής και κεντρικής εξουσίας στο περιουσιακό ζήτημα και τον αστικό σχεδιασμό του δήμου.

        Κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Στέλιος Μπολλάνος, ο οποίος διάβασε τον χαιρετισμό του Προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», Λεωνίδα Παππά, ενώ υπήρξε και ζωντανή σύνδεση, μέσω SKYPE, με τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Ευάγγελο Ντούλε. Αργότερα, επίσης μέσω SKYPE, παρενέβη ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Αμερικής, με τον Πρόεδρό της, πατέρα Καραβέλα, και το Δ.Σ. του.

      Στην συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο της Ένωσης Χειμαρριωτών, Μαρία Μπολάνου, η οποία επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, καθώς και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. (Ολόκληρος ο λόγος της Μ.Μπ. στην στήλη μας : ΕΔΩ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ).

       Μετά την Μαρία Μπολάνου, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος Αντώνης Νέτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις των Αλβανών ενάντια στον Ελληνικό πληθυσμό της Βορείου Ηπείρου, τα τελευταία δύο χρόνια.
Ξεκίνησαν από τον σφετερισμό και την κακοποίηση των λατρευτικών χώρων, ο οποίος άρχισε από τον Αύγουστο 2015, από το χωριό Δρυμάδες, με το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου που, αν και υπήρχε εδώ και αιώνες, ο Δήμαρχος Χειμάρρας, Γιώργιος Γκόρος, την χαρακτήρισε ‘’ παράνομο κτίσμα’’, το οποίο έπρεπε να κατεδαφισθεί, με την επιστράτευση  της πολεοδομικής αστυνομίας.
Ακιλούθησε σωρεία άλλων εκδηλώσεων κυβερνητικής αυθαιρεσίας, μέχρι σήμερα, εις βάρος του ντόπιου Ελληνικού πληθυσμού, ειδικά στην ευρύτερη περιφέρεια της Χειμάρρας. Πρωταγωνιστές αυτών των αυθαιρεσιών, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χειμάρρας, Γιώργο Γκόρο, οι οποίοι δεν διστάζουν να γκρεμίζουν, με το ‘έτσι θέλω’ τα σπίτια των Βορειοηπειρωτών και να τους πετάξουν στον δρόμο, εντελώς απροειδοποίητα και μην αφήνοντάς τους κανένα περιθώριο να αντιδράσουν.  Και τώρα έρχονται και τα λεγόμενα ‘’έργα ανάπλασης’’, για να καταστρέψουν και να αλλοιώσουν ότι έμεινε όρθιο. Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτοί που τα ανέλαβαν έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους υπάρχοντες νόμους και διατάξεις περί ‘’διατηρητέων κτισμάτων και μνημείων’’. Και, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας επιστρατεύτηκαν ‘φουσκωτοί’ από την Λέζα, οι οποίοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τους παρευρισκόμενους δημότες, προκειμένου να τους ‘πείσουν’ να δεχθούν αυτά τα ‘έργα ανάπλασης᾿, έχοντας μάλιστα την κάλυψη του ίδιου του δημάρχου, Γιώργου Γκόρου.
Η Ενωση Χεμαρριωτών και  το Παράρτημα της ὈΜΟΝΟΙΑΣ’ Χειμάρρας είναι οι μόνες φωνές που ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και ζητούν στήριξη, συμπαράσταση και συμπαράταξη του κόσμου, για να υπάρξουν συλλογικές ενέργειες, προκειμένου να υπάρξουν και αποτελέσματα.   

        Επόμενος ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Γκούμας, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσεχείς προγραμματισμένες ενέργειες της Ένωσης Χειμαρριωτών’ που, σημειωτέον, κλείνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του προσεχούς Οκτωβρίου, υπάρχουν αρκετά θέματα, τα οποία βρίσκονται υπό συζήτηση και αφορούν την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Ένωσης Χειμαρριωτών

                                            Οργάνωση μελών:
 -Οργάνωση βάσης δεδομένων με τα στοιχεία των μελών και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, τηλεφωνικά ή /και ηλεκτρονικά.
- Ορισμός ετήσιας συνδρομής  των μελών της Ένωσης Χειμαρριωτών, με διαβαθμίσεις για τις πολύτεκνες  οικογένειες, τους ανέργους, τα ζευγάρια  και τους φοιτητές.
- Δημιουργία ιστοσελίδας της Ένωσης, όπου θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών εξ αποστάσεως.
- Δημιουργία τράπεζας αίματος  για τα μέλη της Ένωσης. Σε  περίπτωση ανάγκης για κάποιο  από τα μέλη της Ἐνωσης θα  υπάρχει διαθέσιμο αίμα στην τράπεζα από τις αιμοδοσίες των ιδίων μελών.
                                       Ενημέρωση μελών:
- Ενημέρωση απ’ την ιστοσελίδα όπου θα αναρτώνται τα δελτία τύπου και τα νέα της Ένωσης.
- Ενημέρωση των μελών μας σε μηνιαία βάση με την αποστολή newsletter, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
- Αποστολή μαζικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα
- Επανέκδοση της εφημερίδας  της Ένωσης και, σε πρώτο στάδιο, διανομή σε ηλεκτρονική μορφή
                                            Δραστηριότητες:
-Διοργάνωση εκδρομών σε μουσεία και μέρη συνδεδεμένα με την ιστορία των Χειμαρραίων
-Ημερίδες με ιστορική θεματολογία 
- Ετήσια κοπή Βασιλόπιτας.
- Διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων
- Στήριξη και αναβάθμιση του  χορευτικού συγκροτήματος της  Ένωσης, με τον εφοδιασμό παραδοσιακών στολών, ώστε να συνεχίσει να μας εκπροσωπεί σε εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
-Δημιουργία πολυφωνικού συγκροτήματος.
                                        Πηγές εσόδων:
- Εισφορές μελών.
- Έσοδα από την ετήσια κοπή Βασιλόπιτας.
- Έσοδα από λαχνούς
- Έκδοση και πώληση ετήσιου ημερολογίου της Ένωσης
- Επαφή με ιδρύματα, με σκοπό την χρηματοδότηση.
- Πλατφόρμα ηλεκτρονικής δωρεάς στον τραπεζικό λογαριασμό της Ένωσης
                                   Αλλαγή καταστατικού:
- Επικαιροποίηση του καταστατικού του 1991 και προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα, π.χ. αύξηση του αριθμούν των μελών από 9 σε 13 ώστε να ενταχθούν στο ΔΣ της Ένωσης μέλη από τα χωριά της επαρχίας Λουκόβου.
- Πρόβλεψη ελεγκτικής επιτροπής που δεν θα συμμετέχει στο ΔΣ, αλλά θα μπορεί να το ελέγχει, με σκοπό την διαφάνεια και την ορθή λειτουργία του.
      Για την υλοποίηση όλων αυτών, ζητείται η ενεργή συμμετοχή των Χειμαρριωτών,  η στήριξή τους και η υποβολή νέων προτάσεων


      Επόμενος ομιλητής ήταν ο Νικόλαος Νεράντζης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Τιράνων, ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση Χειμαρριωτών, που τον προσκάλεσε στην Συνέλευση των Αθηνών.
Λόγω των υπαρχουσών συνθηκών, προέτρεψε τους Χειμαρριώτες που ζουν στην Ελλάδα, να επιστρέψουν στα σπίτια των προγόνων τους, που θέλουν να τα αρπάξουν η Κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή, με το πρόσχημα ανύπαρκτων επενδύσεων.
Το μόνο που έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι να διώξουν τον κόσμο από τα σπίτια του, να τον ληστεύουν και να τον εκβιάζουν. Η μαφία των ακινήτων, με την βοήθεια της κυβέρνησης, σχεδιάζουν να φέρουν μπουλντόζες στις αρχές του Σεπτεμβρίου, στην περιφέρεια της Χειμάρρας.
     Στις μέχρι τώρα προκλήσεις, οι κάτοικοι της περιοχής δεν έμειναν  με σταυρωμένα τα χέρια : αρχικά, ενημέρωσαν τις τοπικές αρχές και τις ξένες διπλωματικές υπηρεσίες, μέσω μίας επιστολής διαμαρτυρίας, που την έχουν υπογράψει 300 κάτοικοι της Χειμάρρας. Πολλοί από τους  παραλήπτες της επιστολής αυτής εξέφρασαν την συμπαράστασή τους. Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει την Χειμαρριώτικη Κοινότητα.
Έτσι ενωμένα πρέπει να είναι και τα μέλη της Χειμαρριώτικης Κοινότητας μεταξύ τους. Οι στιγμές είναι ιστορικές, η Χειμάρρα είναι σε κίνδυνο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει αμέτοχος. Ή τώρα, ή ποτέ, όλοι μαζί ενωμένοι και όλοι μαζί θα κερδίσουμε Και ο Ν.Ν. τελείωσε τον λόγο του, ως εξής:
«Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, ο Θεός κοντά μας, σας ευχαριστώ πολύ». .

       Επόμενος ομιλητής ήταν ο Φρέντης Μπελέρης, Πρόεδρος της ‘ΟΜΟΝΟΙΑΣ’ Χειμάρρας. Αναφερόμενος στην καινούργια διοικητική διαίρεση (δηλ. την συνένωση του Δήμου Χειμάρρας με αυτόν της Βράνιστας), είπε ότι δεν λειτουργεί για κανέναν από τους δύο αυτούς δήμους. Επιπλέον, οι δημότες της Βράνιστας υποστηρίζουν την καταστροφική πολιτική των Ράμα -Γκόρου, εις βάρος της Χειμάρρας. Ο Γκόρος λέει ότι θέλει να κάνει την Χειμάρρα πόλη. όπως την Αυλώνα και τους Αγίους Σαράντα, μία άναρχη πόλη – έκτρωμα. Ο Ράμα προεκλογικά μοίραζε τίτλους ιδιοκτησίας σε όλη την Αλβανία, εκτός από την περιφέρεια Χειμάρρας. Εκεί, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα ακίνητά τους και στην συνέχεια έδωσε εντολή να κατεδαφισθούν. Γενικά, ο Ράμα και ο Γκόρος κοροϊδεύουν συστηματικά τους πολίτες τους : άλλα τους λένε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης, αλλά πριν τις εκλογές και άλλα κάνουν, μετά τις εκλογές, φέρνοντας συνέχεια τους κατοίκους της περιφέρειας της Χειμάρρας προ οδυνηρών εκπλήξεων (Άγιος Βασίλης, Κακομαία, Χειμάρρα). Θέλουν να επιφέρουν την αλλοίωση και τον ξεριζωμό τους, και δεν το κρύβουν.

     Λόγω της «ανάπλασης» που γίνεται στα Σπήλια (την πλέον τουριστική περιοχή της Χειμάρρας), έχει κοπεί η τουριστική κίνηση, επειδή υπάρχει έλλειψη διευκολύνσεων προς τους επισκέπτες, αλλά και υπερφορολόγηση ατόμων που θα ήθελαν  να επενδύσουν. Το μπετόν κυριαρχεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα υποτιθέμενα μακροχρόνια πολεοδομικά σχέδια της εταιρείας που έχει αναλάβει την περιοχή, αλλάζουν από καιρού εις καιρόν, χωρίς προφανή λόγο. Η δημοτική παράταξη που εκπροσωπεί ο Φρ. Μπ., ἐχει επίσης ενημερώσει τις Ελληνικές αρχές και τις ξένες πρεσβείες για τα τεκταινόμενα.
     Η λύση στα προβλήματα θα δοθεί μόνο μέσα από την ένωση και την ομοψυχία των Χειμαρριωτών, όπου γης, ειδικά τώρα, που τα πράγματα έφθασαν σε αυτό το σημείο. Στις τελευταίες εκλογές έγιναν αποδεδειγμένα πιέσεις προς τους ψηφοφόρους και μεθοδεύσεις αλλοίωσης του αποτελέσματος. Παράλληλα, η δημοτική αρχή διαλαλεί ότι δεν υπάρχει Ελληνικό στοιχείο στην Χειμάρρα.

      Ο Φρ. Μπελέρης επεσήμανε το ρευστό πολιτικό σκηνικό που υπάρχει στην Αλβανία:
οι πανίσχυροι ολιγάρχες, τύπου Κοκδήμα, που καταπιέζουν σήμερα,  μπορούν να γίνουν ασήμαντοι αύριο. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν για τους Χειμαρριώτες, με ομοψυχία και αγώνα.
 Εκτός της ὈΜΟΝΟΙΑΣ’, υπάρχουν και άλλοι Σύλλογοι και φορείς, κυρίως σε Χειμάρρα και Αθήνα και πρέπει όλοι μαζί να συνενώσουμε τις προσπάθειές μας. Υπάρχουν δύο σκέψεις :ἠ στις 14 Αυγούστου ή στις 21 Αυγούστου να γίνει μία συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο κέντρο της Χειμάρρας και μετά να ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο, όπου εκεί πέρα θα φανεί η αντίθεση του λαού της Χειμάρρας σε αυτά τα σχέδια που υπάρχουν. Στις 21 Αυγούστου, θα έχουμε την χαρά να έχουμε στην Χειμάρρα τους εκπροσώπους μας από την Αμερική, τον Πρόεδρο πατέρα Καραβέλα και το Δ.Σ.
Θα υπάρξουν διευκολύνσεις να έρθει στην Χειμάρρα κόσμος από την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας. Όσο περισσότερα άτομα συμμετάσχουν, τόσο πιο επιτυχημένη θα θεωρηθεί η εκδήλωση και αυτό θα συμβάλλει στην επίτευξη του σκοπού μας. Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών θα φροντίσει για την έγκαιρή γνωστοποίηση της ημερομηνίας και την διευκόλυνση της μετακίνησης.

      Ακολούθησε διάλογος του Δ.Σ. με το κοινό και τέλος, την αποφώνηση της Συνέλευσης έκανε ο κεντρικός παρουσιαστής, Στέλιος Μπολλάνος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την συμμετοχή τους στην Συνέλευση και είπε ότι θα χαρεί πολύ να τους δει τον άλλο μήνα στην Χειμάρρα.. 


                                                                    ΘΩΜΑΪΣ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ


Ο ΛΟΓΟΣ  ΤΗΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ κ.  ΜΑΡΙΑΣ  ΜΠΟΛΑΝΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι, Αγαπητοί Χειμαρριώτες,

    Βρισκόμαστε σήμερα από εδώ προκειμένου να συζητήσουμε και αποφασίσουμε όλοι μαζί για το μέλλον της Χειμάρρας, Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από την Ένωση Χειμαρριωτών  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα  δίκαια αιτήματά μας όπου επί σειρά ετών επιτελούμε. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και ποικίλα και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κατάσταση αυτής είναι η συστράτευση και συμπόρευση

    Θα  πρέπει α συσπειρωθούμε προκειμένου  να συμβάλουμε όλοι στην καλύτερη  και σωστή λειτουργία και απονομή  της δικαιοσύνης στην γενέτειρά  μας. Θα πρέπει όλοι μαζί να  πιστέψουμε στην  μεγάλη ιδέα που επιχειρεί η Ένωση  Χειμμαριωτών να υπηρετήσει, με συνεχείς και άοκνες προσπάθειες, για να εμπεδώσουμε την μεγάλη αξία των ιδανικών τα οποία υπηρετούμε και αφορούν τις ελπίδες όλων για ένα καλύτερο αύριο,  προερχόντως να δώσουμε την δυνατότητα στο κτίσιμο ενός μέλλοντος που θα αγκαλιάζει τα πιστεύω του καθενός μας και τις ελπίδες μας.

     Δεν είναι εύκολος ο αγώνας  και η προσπάθεια αυτή, το γνωρίζεται όλοι ότι έχουμε να κάνουμε με τις γνωστές αντιξοότητες και την καθημερινή χειραγώγηση της αλβανικής πλευράς σε αυτές τις προσπάθειές μας. Είμαι σίγουρη όμως ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον σκοπό μας να αναδείξουμε την δύναμή μας, να προβληματίσουμε αυτούς που σχεδιάζουν  για εμάς χωρίς εμάς. Και εδώ πράγματι απευθύνομαι προσωπικά στον πατριωτισμό όλων  μας, απευθύνομαι κυρίαρχα στο θέμα της ηθικής τάξης και της δικαιοσύνης και εκτιμώ πως ο αγώνας ο αγώνας μας αυτός είναι ιερός και θα είναι συνεχής, γιατί όλοι μας  θέλουμε καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας.
      Μείζων ζήτημα λοιπόν το περιουσιακό. Το τελευταίο διάστημα γίνεται έντονη συστηματική καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υφαρπαγή της γης από τους φυσικούς και νόμιμους ιδιοκτήτες, παραβιάζοντας όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους. Οι Χειμαρριώτες ως νόμιμοι ιδιοκτήτες αιμορραγούν καθώς δέχονται βίαιη επίθεση με πρόσχημα την τουριστική και προνομιακή ανάπτυξη, λόγω της φυσικής ομορφιάς, καθώς η συμπεριφορά των Αλβανών αποτελεί πάγια τακτική, οποιοδήποτε κόμμα και αν είναι στην κυβέρνηση.
     
 Οι Αλβανοί πολιτικοί έχουν συγκεκριμένους στόχους που τους υπηρετούν συστηματικά και με μεθοδικότητα. Πάγια λοιπόν τακτική τους είναι και η γενοκτονία και εθνοκάθαρση μας, ο διωγμός μας από τις πατρογονικές μας εστίες. Η επιμονή της Αλβανικής Κυβέρνησης στο Δήμο της Χειμάρρας έχει ως αποκλειστικό σκοπό α) να εμποδιστεί η ελεύθερη βούληση του Χειμαρριώτικου λαού και β) η διοίκηση να ασκείται μόνο από το αλβανικό κράτος, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για την περιοχή μας.

    Ως Ένωση Χειμαρριωτών Ελλάδος διεκδικούμε την επιστροφή στους Χειμαρριώτες των υφαρπαγμένων περιουσιών μας με πλαστά φιρμάνια και “ταπιά” της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Καταγγέλλουμε τις αλβανικές μεθοδεύσεις για την υφαρπαγή – κλοπή της γης των Χειμαρριωτών. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσουμε για την υπεράσπιση της γης μας, της γης που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

     Ως Χειμαρριώτες, ξέρουμε καλά πως η γη της Χειμάρρας ανήκει τους Χειμαρριώτες, στην εκκλησία και στους ιδιώτες. Επάνω λοιπόν σε αυτή την βάση θα πρέπει να κινηθούμε, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες και να επανέλθει η γη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες και να αναπτυχθεί αυτό το μέρος. Η  μόνη σοβαρή προσπάθεια που έγινε ήταν η προσπάθεια καταγραφής της περιουσίας από τον Ο.Α. Σ.Ε.
    Η τότε δημοτική αρχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - Κ.Ε.Α.Δ., υπό την ηγεσία του Βασίλη Μπολάνου, είχε πραγματοποιήσει διεθνή διαγωνισμό, όπου συμμετείχαν οι πιο αξιόλογες εταιρείες του χώρου. Η διαδικασία αυτή είχε προχωρήσει πέρα από τις κατοικίες και στην καταγραφή των οικοπέδων και αγροτεμαχίων, όπου μετά τις εκλογές του 2011, με την αλλαγή της δημοτικής αρχής, το πρόγραμμα αυτό διεκόπη. Πρέπει λοιπόν να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συνεχιστεί και επαναλειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την υπάρχουσα κατάσταση θα πρέπει να σταθούμε και σε όλους τους δικαστικούς βαθμούς στους αδικημένους συμπολίτες μας.

      Προσωπικά και συλλογικά τα σχέδια της Ένωσης Χειμαρριωτών έχουν σχέση μόνο  με τις  καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Αλλά εφιστώ την προσοχή σας και σας ζητώ να φυλάξουμε Θερμοπύλες, για να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια μας.  Με αυτήν την λογική είναι προφανές ότι πρέπει  και εμείς να προτάξουμε ότι η δική μας ισχύς, σύμφωνα με τα ειωθότα, είναι μόνον εν τη ενώσει: όταν εμείς είμαστε ενωμένοι είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τα προβλήματά μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει ιδιαίτερα να τονίσω ότι η επιτυχία αυτής της ένωσης και προσπάθειας ανήκει στη υιοθέτηση από όλους μας της ανάγκης να είμαστε μαζί, να βρισκόμαστε μαζί και να έχουμε σαν κοινή μας στέγη την Ένωση Χειμαρριωτών μας.
                                                   
 Αθήνα 17-07-2016,  Μαρία Μπολάνου


Σημείωση Ε.Λ.Α.: Τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Χιμάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.