Σελίδες

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα Ελένη Σουρανή στο βορειοηπειρωτικό χώρο και τα "ενωτικά" κηρύγματα

Η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ Ελένη Σουρανή, στο βορειοηπειρωτικό χώρο
Την πρώτη της επίσκεψη, μετά την μόλις ένα μήνα παραμονής της στα Τίρανα ,
η νέα πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κύρια Ελένη Σουρανή, πραγματοποίησε στον βορειοηπειρωτικό χώρο.
Ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης, συνοδευόμενη από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειο Τόλιο και την Ακόλουθο Τύπου στην Ελληνική Πρεσβεία κ. Μυρένα Σερβιτζόγλου, παρευρέθηκε στην  Θεία Λειτουργία και στην τελετή των εγκαινίων του Ιερού Ναού «Απόστολοι Πέτρος και Παύλος» στο Μεσοπόταμο, εγκαίνια που έγιναν από τον ΑρχιεπίσκοποΤιράνων και πάσης Αλβανίας Μακαριότατο Αναστάσιο.
Την ίδια μέρα η κυρία πρέσβης επισκέφτηκε τα γραφεία της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, στους Αγίους Σαράντα. Την κ. πρέσβη υποδέχτηκαν ο Γ.Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ευάγγελος Ντούλες και τα μέλη του  Γενικού Προεδρείου της Ομόνοιας, με τα οποία η κυρία πρέσβης είχε μια ζεστή και εποικοδομητική συνομιλία.
Η κυρία Σουρανή μεταξύ άλλων παρότρυνε τα μέλη του Προεδρείου για περισσότερη οργάνωση σταομογενειακά, περισσότερη ομονοια και ενότητα.
«Ο Ελληνισμός σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανάφερε η κυρία πρέσβης, έχει καλά στελέχη, έχει αξιόλογους ανθρώπους και πάντοτε αντιμετωπίζει αυτά τα δύο προβλήματα. Το ένα η ανοργανωσιά και το άλλο η ύπαρξη πολλών αρχηγών. Άρα αυτό που έχει σημασία είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί ο καθένας  από σας έχει κάτι να προσφέρει, μπορεί να διαδραματίσει ένα διαφορετικό ρόλο. Χρειάζονται όλοι οι ρόλοι. Έχουμε ανάγκη από το καθετί που ο καθένας μπορεί να προσφέρει.  Υπάρχει απ’ όλους η βούληση, από την Αθήνα να στηριχτείτε εκεί που έχετε ανάγκη…. Περιφρουρείστε την ίδια την μειονότητα. Είναι σημαντικό να είστε ενωμένοι και να συνεργαστείτε μεταξύ σας. Οι Έλληνες πάντοτε διαφωνούσαν και η διαφωνία είναι καλό συστατικό στο διάλογο, εφόσον γίνεται καλοπροαίρετα, εφόσον δε γίνεται από ποταπά κίνητρα...»
Η πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ Ελένη Σουρανή, στο βορειοηπειρωτικό χώροΤο βράδυ η πρέσβης κ Σουρανή παρευρέθηκε στο μοναστήρι της Παναγίας της Κωσταρίτισσας στο χωριό Κώσταρι Νομού Δελβίνου,  όπου εδώ  και εκατοντάδες χρόνια οι κάτοικοι από όλα τα γύρω, ακόμα και απόμακρα μέρη, συγκεντρώνονται να  προσκυνήσουν με ευλάβεια, να ξενυχτήσουν και  να οργανώνουν λαϊκό ξεφάντωμα μέχρι τις πρωινές ώρες. Είχε μια θερμή συνομιλία με τους παρευρισκόμενους όπου την περίμεναν θερμά, επισκέφτηκε το σπήλαιο, μέσα του οποίου βρίσκεται το πανάρχαιο μοναστήρι.
Την ημέρα της γιορτής της Μητέρας του Χριστού, συνοδευόμενη από το Γ. Πρόξενο Βασίλειο Τόλιο έλαβαν μέρος στη Θεια Λειτουργία στον Ιερό Ναό  «Παναγίας της Θεοτόκου», στο Δέλβινο, όπου χοροστάτησε ο Μακαριότατος κκ. Αναστάσιος μαζί με τους Μητροπολίτες Αργυροκάστρου Δημήτριο και Αμαντίας Ναθαναήλ. Να τονίσουμε πως πριν από 25 χρόνια η εκκλησία ήταν καταστραμμένη και ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ένα ευχέλαιο στη μικρή ράχη, έξω στον πλάτανο, εκεί που κάποτε δέσποζε υπερήφανη η μεγάλη εκκλησία της πόλης.
Φώτο: στο Μεσοπόταμο (πάνω) και στα γραφεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (κάτω)
B. Παπαχρήστος

Σχόλιο Ε.Λ.Α: Αν είναι κυρία Σουρανή - ακόμα δεν ήρθατε - να μας κάνετε κηρύγματα περί "ενότητας" για να παίζετε ρόλο κράχτη του Ενβέρ Ντούλε, τσάμπα κόπο κάνετε γιατί δεν θα πάρουμε... Έχουμε φάει πολλά χρόνια στη μάπα το... ενωτικό νταβατζιλίκι της κλίκας.
Αυτό που μας εκπλήσσει δυσάρεστα ακόμα περισσότερο είναι η στάση του προέδρου της Ομόνοιας που δεν κρύβει πια ούτε στο ελάχιστο τον συμβιβασμό του με τη σαπίλα, που ευαγγελιζόταν ότι θα καθάριζε. 
Άλλωστε με τη στάση του στην συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή "Βόρειος Ήπειρος σήμερα" στην ιστοσελίδα του Ελεύθερου Κόσμου, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Εθνικός Σύλλογος "Βόρειος Ήπειρος 1914", να δικαιολογήσει την παραμονή του στελέχους του ΚΕΑΔ Ολιάνα Ίφτι στη θέση της υφυπουργού περιβάλλοντος, παρόλο που το κόμμα "αποχώρησε" από τον κυβερνητικό συνασπισμό, έδειξε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σπάσει αυγά ώστε να κάνει ομελέτα...  Από πολιτιστικές εκδηλώσεις πάντως καλά πάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.