Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση Βουλευτή Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου για τις αρπαγές στην περιουσία των Βορειοηπειρωτών

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Αρπαγές περιουσίας Βορειοηπειρωτών»

Ενώ η αλβανική κυβέρνηση γνωρίζει τις πλαστογραφήσεις που έχουν γίνει σχετικά με τις ιδιοκτησίες στην παραλία της Παλάσας, παρόλα αυτά έχει εγκρίνει την κατασκευή δύο τουριστικών συγκροτημάτων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα μια από τις κατασκευαστικές εταιρείες ως «στρατηγικό επενδυτή». 
Στην κάποτε παρθένα παραλία, η οποία είναι γνωστή από τους κατοίκους της περιοχής με το όνομα Δραλαίο ή οι λευκοί δρόμοι, στις 7 Μαρτίου 2014 η σημερινή κυβέρνηση ενέκρινε άδεια ανάπτυξης για τουριστικό συγκρότημα «Green Coast», ένα συγκρότημα με βίλες και διαμερίσματα του ομίλου Balfin, το οποίο θα εκτείνεται σε μια επιφάνεια 185 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. 
Λίγα χιλιόμετρα παραπέρα, την ίδια ημερομηνία, το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας χορήγησε μια ακόμη άδεια κατασκευής για ένα συγκρότημα με πολυτελείς βίλες, έκτασης 8 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων της εταιρείας Eurocol Ε.Π.Ε.

Το τουριστικό συγκρότημα "Green Coast" αξιολογήθηκε ως «στρατηγικός επενδυτής» το 2016, με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης.
Έγγραφα και αποδείξεις, που μπόρεσε να εξασφαλίσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο BIRN, αποδεικνύουν ότι το εν λόγω συγκρότημα, αλλά και το συγκρότημα Eurocol κατασκευάζονται σε εκτάσεις, η ιδιοκτησία των οποίων έχει πλαστογραφηθεί, γεγονός για το οποίο οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς ήταν πλήρως ενημερωμένοι.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Είναι εν γνώσει του ότι οι αλβανικές αρχές, αν και γνωρίζουν την καταπάτηση περιουσιών Βορειοηπειρωτών της Ελληνικής μειονότητας στην περιοχή της Χιμάρας, κάνουν τα στραβά μάτια και παραχωρούν άδειες κατασκευής πολυτελών συγκροτημάτων σε εκείνους που πλαστογράφησαν έγγραφα για να καταπατήσουν τις περιουσίες αυτές;

Τι προτίθεται το υπουργείο να κάνει ώστε να αποτρέψει την κατάφωρη παραβίαση των νόμων εναντίον μελών της Βορειοηπειρωτικής Ελληνικής Μειονότητας, που βλέπουν να χάνουν τις περιουσίες τους, αδύναμοι να αντιδράσουν στην αυθαιρεσία ορισμένων εκλεκτών της αλβανικής κυβέρνησης;

Αθήνα, 07/10/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.