Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τώρα δεν ενοχλείται η ΟΥΕΦΑ; Οι οπαδοί της Γιουνγκ Μπόυς σήκωσαν σημαία του ψευδοκράτους!


Εντονότατες αντιδράσεις από τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι ζήτησαν να αποσυρθεί άμεσα.

Σε μία άκρως προκλητική ενέργεια (η οποία, βάσει των κανονισμών της UEFA, επισύρει πολύ βαριά τιμωρία,)προέβησαν οι οπαδοί της ελβετικής Γιουνγκ Μπόυς, προκειμένου να προκαλέσουν τους Κύπριους του ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο αναμετρήθηκε η ομάδα τους στο πλαίσιο του Europa League. 

Οι Ελβετοί οπαδοί ύψωσαν «σημαία» του ψευδοκράτους, γεγονός που προκάλεσε το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων. Οι Κύπριοι οπαδοί που είχαν ταξιδέψει στην Ελβετία αντέδρασαν έντονα, όπως και οι άνθρωποι της ομάδας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στους γηπεδούχους και ζήτησαν την άμεση απόσυρση του προκλητικού συμβόλου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το θάνατο πολλών ανθρώπων και τον ξεριζωμό ακόμη περισσοτέρων από τα σπίτια τους. 

Οι άνθρωποι της Γιουνγκ Μπόυς, πράγματι παρενέβησαν, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την εξέδρα η «σημαία» και να κυλήσει ομαλά το παιχνίδι στο γήπεδο της ελβετικής ομάδας.... 

elkosmos.gr/



Το σχόλιο μας: Αν λάβουμε υπόψιν ότι από τη δεκαετία του 1990 στην Εθνική Ελβετίας παίζουν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές τουρκικής καταγωγής, ενώ σήμερα η μισή ομάδα αποτελείται από Αλβανο-κοσσοβάρους, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε και την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας αυτής. Άρα μάλλον δεν πρέπει να μιλάμε για "Ελβετούς οπαδούς" και να μην εκπλησσόμαστε από μία τέτοια κίνηση. 
Από κει  και πέρα η συγκεκριμένη σημαία εκπροσωπεί ένα ψευδοκράτος που δημιουργήθηκε από παράνομη στρατιωτική εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος στον κόσμο εκτός από την ίδια την Τουρκία.
Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι παγκοσμίως γνωστό, η ασφάλεια του γηπέδου έπρεπε να είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα.
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα είναι που παίρνουν μέτρα για ελληνικά ιστορικά σύμβολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.