Σελίδες

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η υποστολή της ελληνικής σημαίας στη Χιμάρα και η χοντροκομμένη αλβανική προπαγάνδα

Balkan Web: Στη Χιμάρα υψώθηκε η ελληνική σημαία μετά τις δηλώσεις Καμμένου

Ακριβώς μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος φορώντας στρατιωτική περιβολή, προειδοποίησε την Αλβανία ότι «μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν την Ελλάδα» χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των εξτρεμιστικών κύκλων της Ελλάδας, υψώθηκε η ελληνική σημαία στη Χιμάρα.

Συγκεκριμένα στο Κάστρο της Χιμάρας υψώθηκε η ελληνική σημαία, η οποία έγινε ορατή με το ξημέρωμα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.


Ενώ στον εθνικό άξονα Τεπελένι –Αργυρόκαστρο, σήμερα το πρωί, είχε αναγραφεί με σπρέι στα ελληνικά «Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική».

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, προέβαιναν σε εκκλήσεις για διωγμό των Αλβανών. Μάλιστα η εφημερίδα «Στόχος» είχε ένα κείμενο στο οποίο καλούσε  τις ελληνικές αρχές να απελάσει όλους τους μετανάστες Αλβανούς,  χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘Πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας στην Ελλάδα’. Αλλά δεν σταματά εκεί.

Σε ένα προκλητικό φωτομοντάζ ο ‘Στόχος’ έχει κάνει την εθνική μας σημαία ως σημαία της Τουρκίας, που βρίσκεται μπροστά από έναν στρατιώτη που πυροβολεί.

Οι εξελίξεις μετά από τις δηλώσεις του Καμμένου είναι τάχιστες με απαντήσεις της υπουργού Άμυνας της Αλβανίας  και της Τουρκίας, με τεταμένη ρητορική των χωρών.



Κατέβηκε η ελληνική σημαία από το κάστρο της Χιμάρας από "αλβανικό κίνημα"


Μια ομάδα που αποκαλείται «Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία», ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την είσοδο του παλαιού κάστρου της Χιμάρας, που είχε ανυψωθεί πριν από 24 ώρες και έγινε πρωτοσέλιδο στα αλβανικά ΜΜΕ, όπως σημειώνει η αλβανική Shekulli.

«Πολλά μέλη του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία, από τα αλβανικά εδάφη ταξίδευσαν  στη Χιμάρα για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που την ανύψωσαν Έλληνες σοβινιστές στο Κάστρο της Χιμάρας», δήλωσε  ο Ταχίρ Βέλιου, επικεφαλής του Κινήματος για την Ενωμένη Αλβανία.

Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, είναι ένα εθνικό κίνημα που ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου του 2016 με στόχο την φυσική ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο κράτος με αλβανικά εθνικά και φυσικά σύνορα, σύμφωνα με τη νομική πράξη της  28ης Νοεμβρίου του 1912, σημειώνει το δημοσίευμα.


Δελτίο Τύπου Ομόνοιας Χιμάρας

Όπως γίνεται ξεκάθαρο από δημοσιεύματα σε διάφορα αλβανικά ΜΜΕ, κατά την νύχτα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου, κατασκευάστηκε στην Χιμάρα προβοκάτσια. Τα ίδια μέσα το Σάββατο έγραφαν ότι αναρτήθηκε ελληνική σημαία στην είσοδο του κάστρου της Χιμάρας και την Κυριακή πανηγύριζαν για την υποστολή της. Το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αυτά μοιάζουν να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι, δείχνει πως πρόκειται για κίνηση συντονισμένη από το παρακράτος.

Σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για μια σημαία που βρίσκεται αναρτημένη στο ίδιο σημείο πάνω από 10 χρόνια. Το σημείο αυτό βέβαια δεν είναι η είσοδος του κάστρου αλλά βρίσκεται εντός της κατοικίας ενός ανθρώπου άνω των 70 ετών ο οποίος περιήλθε στην δυσχερή θέση να παρακολουθεί ένα βίντεο με 4 νεαρούς να παραβιάζουν το άσυλο της οικίας του εν τω μέσω της νυκτός. Ο ιδιοκτήτης θα προβεί σε μηνύσεις και αφού τα πρόσωπα των δραστών διακρίνονται ξεκάθαρα στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι, αναμένουμε ότι θα κινηθεί η αστυνομία ώστε να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν δεν ήταν το σπίτι ενός ανήμπορου γέροντα αλλά ενός οικογενειάρχη νεότερης ηλικίας που ζει εκεί με την οικογένειά του;

Ο λαός της Χιμάρας τους τελευταίους μήνες διεξάγει έναν ιερό αγώνα για τα δικαιώματα στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και την ιδιοκτησία, έχοντας μάλιστα σημειώσει ορισμένες νίκες. Όλες οι κινήσεις γίνονται στα πλαίσια των νόμων και του συντάγματος της Αλβανίας, στοχεύουν στην ενημέρωση της κοινής γνώμης και των διεθνών φορέων. Η συγκεκριμένη προβοκάτσια δεν στοχεύει σε τίποτα άλλο από την δημιουργία επεισοδίων με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον εκφοβισμό των Χιμαραίων. Το 2017 η Αλβανία έχει βουλευτικές εκλογές και όπως κάθε φορά αυτοί που φροντίζουν να ηγούνται πολιτικά της πιο φτωχής και διεφθαρμένης χώρας στην Ευρώπη, βρίσκουν ψηφοθηρικό αποκούμπι στον εθνικισμό, την μισαλλοδοξία και τον ανθελληνισμό.

ΟΜΟΝΟΙΑ
παράρτημα Χιμάρας
5/12/2016



από Βαλκανικό Περισκόπιο -  www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.