Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αλβανική θέλει ολόκληρη την Ήπειρο ο Ταχίρ Βελίου - Ανώδυνες ποινές για τους αλβανούς φαντάρους ΒΙΝΤΕΟ

XARTHS MEGALHS ALBANIAS

• Φόρα έχουν πάρει οι Αλβανοί, οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν – προχωρούν σε προκλητικά εθνικιστικά παραληρήματα εναντίον της Ελλάδας, θέλοντας έτσι να συντηρήσουν ένα τεταμένο κλίμα στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο επικεφαλής του Εθνικιστικού κόμματος της Αλβανίας Ταχίρ Βελιου, ο οποίος σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά», ούτε λίγο -  ούτε πολύ, χαρακτήρισε ολόκληρη την Ήπειρο, αλβανική, αποκαλώντας την «Τσαμουριά»!
Ας σημειωθεί ότι το θέμα ανέδειξε και το δελτίο ειδήσεων του Star, επικαλούμενο τις δηλώσεις του ηγέτη του εθνικιστικού κινήματος, ο οποίος ονειρεύεται τη Μεγάλη Αλβανία και θέλει να ξαναγράψει το χάρτη!


Υπό ελληνική κατοχή!
Δεν διστάζει μάλιστα να ισχυριστεί ότι η περιοχή βρίσκεται υπό… ελληνική κατοχή. Αν και του έχει απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα, λόγω των συνεχών του ακραίων προκλήσεων, ο Αλβανός εθνικιστής ηγέτης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, υποστηρίζει ότι έχει ταξιδέψει σε όλη την Ήπειρο και μεταφέρει με τον πιο προκλητικό τρόπο, τις εντυπώσεις του. «Συνάντησα πολλούς Αλβανούς στην Τσαμουριά, αλλά φοβήθηκαν να μιλήσουν ακόμη και τη δική τους γλώσσα. Κατά την επίσκεψή μου στην Άρτα, την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Πάργα, την Ηγουμενίτσα και άλλες αλβανικές πόλεις και χωριά υπό ελληνική κατοχή (!), ένιωθα σαν να πήγε πίσω ο χρόνος», είπε.

60 ημέρες φυλακή!
Στο μεταξύ, ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε πριν λίγες μέρες με τους
επτά στρατιώτες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου (2/39 Συντάγματος Ευζώνων) που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, αναρτώντας και τη σχετική φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 50 ημερών σε κάθε έναν από τους επτά αλβανικής καταγωγής οπλίτες. Στη συνέχεια παρενέβη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και αύξησε τις ποινές στις 60 ημέρες, όπως έχει δικαίωμα από τον νόμο. Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού τονίζεται ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.


Πρόταση – καταπέλτης
Η πρωτοφανής αυτή προκλητική ενέργεια των επτά νεαρών Αλβανών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, κυρίως γιατί συνέβη μέσα στον ελληνικό στρατό. Λίγες ώρες πριν την ετυμηγορία του ΓΕΣ, ο Ηπειρώτης τ. Στρατιωτικός Εισαγγελέας κ. Κ. Δάφνης, μιλώντας στο δελτίο του ART – TV κατέθεσε την δική του πρόταση για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Όπως είπε για την πράξη αυτή των οπλιτών δεν χρειάζεται να επιβληθεί καμία ποινή, αλλά να τους αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια, όπως και των οικογενειών τους και να απελαθούν στην Αλβανία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντιστράτηγος ε.α. Κ. Δάφνης ήταν Γενικός Εισαγγελέας των Ενόπλων Δυνάμεων και είχε μέχρι πρόσφατα στην δικαιοδοσία του όλα τα Στρατοδικεία, Αεροδικεία και Ναυτοδικεία της χώρας.
Επί ένα χρόνο υπηρέτησε και ήταν ο μοναδικός Στρατιωτικός Εισαγγελέας που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στα Τίρανα και είχε ενταχθεί στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη με την κωδική ονομασία «Alba», δηλαδή «Ειρήνη».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR για τις δηλώσεις Βελίου στα Παραπολιτικά


Δείτε και το έτερο ρεπορτάζ του STAR για τους επτά Αλβανούς φαντάρους





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.