Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτη συνάντηση εμπειρογνωμόνων Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας – Αλβανίας

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, η τρίτη συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΕΕ) Ελλάδας-Αλβανίας  στην αίθουσα Έλλη Παππά του Υπουργείου Παιδείας. 

Σκοπός της ΜΕΕ, της οποίας προήδρευσε ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων  Κωνσταντίνος Ζουράρις, με συμπρόεδρο την ομόλογό του κ. Nora Malaj, ήταν η εξέταση του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται η ιστορία, η γεωγραφία, η λογοτεχνία, ο πολιτισμός και η οικονομία στα σχολικά εγχειρίδια των δύο χωρών, προκειμένου  να συμβαδίζει με το πνεύμα της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Μετά το πέρας των εργασιών της  ΜΕΕ, υπεγράφη από τους δύο συμπροεδρεύοντες  κείμενο συμπερασμάτων, στο οποίο η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως άκρως εποικοδομητική, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα της προκαθορισμένης ημερήσιας διάταξης.

Επιπροσθέτως οι δύο αντιπροσωπείες εργάστηκαν από κοινού στη κατάρτιση σχεδίου μελλοντικών στοχευμένων ενεργειών, όπως η ανταλλαγή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, η αποστολή παρατηρήσεων και προτάσεων επί των προγραμμάτων αυτών, καθώς και ο ορισμός μελών της επιτροπής, ως  υπευθύνων για τον συντονισμό στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών. Τέλος οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν η επόμενη συνάντηση της ΜΕΕ να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα τον ερχόμενο Μάιο.

με πληροφορίες από pelasgoskoritsas.gr


Το σχόλιο μας: ... Και το παραμύθι θα λάβει τέλος τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν αρχίσει η σχολική χρονιά και θα ανοίξουμε τα βιβλία γεωγραφίας για να μάθουμε για τις "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.