Σελίδες

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στους Αγίους Σαράντα


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στους Αγίους Σαράντα

«Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις και είσαι στην σκλαβιά», ήταν το  κεντρικό σύνθημα που επικράτησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε  το Παράρτημα της Ομόνοιας των Άγιων Σαράντα, για την εθνική μας εορτή, την 25η Μαρτίου.

Παραφουσκωμένο το κινηματοθέατρο  τη πόλης από τους ελληνικής καταγωγής πολίτες, μαθητές σχολείων μα και πάρα πολλοί από τα γύρω χωριά.

Συμμετείχε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Βασίλειος Τόλιος, ο Πρόεδρος του  ΚΕΑΔ και βουλευτής κ. Βαγγέλης Ντούλες,  ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ και αντιδήμαρχος Άγιων Σαράντα κ. Χρήστος Κίτσιος, ο Γ. Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Λεωνίδας Παπάς,  ο δήμαρχος Φοινίκης κ. Λεωνίδας Χρήστος και άλλοι επίσημοι.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον ψαλμό  της Υπερμάχω και των δύο εθνικών ύμνων: Αλβανίας και Ελλάδος από την 50μελή χορωδία  του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» του Μεσοποτάμου.

Τόσο στην εναρκτήρια ομιλία του διοργανωτή, Προέδρου του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα Βασίλειου Κάγιου, όσο και του Γενικού Προξένου, του  Γενικού Πρόεδρου της Ομόνοιας  και του βουλευτή του ΚΕΑΔ, πέρασε το μήνυμα  της ενότητας, της ομόνοιας και της συσπείρωσης, γιατί έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο κερδίζονται τα πάντα, όλα τα αγαθά, όπως  η ελευθερία και η ανεξαρτησία. Έχοντας μέσα τους τη φλόγα της ελευθερίας και παραμερίζοντας τις όποιες εσωτερικές έριδες οι Έλληνες ενώθηκαν, πολέμησαν πλάι ο ένας στον άλλον και κατόρθωσαν να τα βγάλουν εις πέρας με μια Αυτοκρατορία.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στους Αγίους ΣαράνταΤέτοιος είναι ο Ελληνικός λαός, αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία, στις δύσκολες στιγμές και όταν κινδυνεύει η Πατρίδα, όλοι γίνονται ένα σώμα. Αυτό ακριβώς να επικρατήσει και στις τωρινές συνθήκες που βάλλεται η ιδιαίτερη πατρίδα μας η Βόρεια Ήπειρος.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο.  Παρατεταμένα χειροκροτήματα για την θεατρική παράσταση  από τους μαθητές του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» του Μεσοποτάμου,  ένα σχολείο που λειτουργεί με την μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου. Ακολούθησαν προγράμματα με απαγγελίες και τραγούδια από τους μικρούληδες του ελληνικού νηπιαγωγείου της πόλης και ελληνικού νηπιαγωγείου που λειτουργεί με την μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου στο χώρο της  εκκλησίας καθώς και των εννιάχρονων ελληνικών σχολείων: Αγίων Σαράντα και  Λιβαδειάς.


Μία ανάλογη εκδήλωση διοργανώθηκε και από το Παράρτημα της Ομόνοιας στην πόλη του Δελβίνου. Δραστηριότητες οι οποίες θα στεφανώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση την 25η Μαρτίου στη Λιβαδειά, υπό την αιγίδα του Δημαρχείου Φοινίκης.

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.