Σελίδες

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η αλβανική κυβέρνηση με εθνικιστική απόφαση παραχωρεί όλες τις παραλίες της Χιμάρας σε Αλβανούς Ολιγάρχες

Μετά τη χορήγηση της άδειας για την κατασκευή του τουριστικού θέρετρου στο Δραλαίο της Περιφέρειας της Χιμάρας, ο Ράμα  υποστηρίζει την εταιρεία «Green Coast Company» και με νέες αποφάσεις παραχωρεί και άλλες ακίνητες περιουσίες σε Αλβανούς ολιγάρχες, ληστεύοντας τα περιουσιακά στοιχεία από τη χρήση των παραλιών της περιοχή  Χιμάρας, που αποτελούν τα πιο πολύτιμα αγαθά των Ελλήνων Χιμαριωτών.

Η απόφαση ελήφθη χθες από την κυβέρνηση της Αλβανίας, όπως επισημαίνει  η ιστοσελίδα ‘SManalysis’ από την Αλβανία  (στην αγγλική γλώσσα).

Επισημαίνοντας ότι η αλβανική κυβέρνηση εμμένει στις εθνικιστικές αποφάσεις της για τη λεηλασία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων της Χιμάρας, διατάσσοντας το Δήμο της Χιμάρας να υλοποιήσει το σχέδιο το συντομότερο δυνατόν, από τα μέσα Μαΐου και μέχρι τον Οκτώβριο.

Η παραδοσιακή περιοχή της Χιμάρας έχει μια ακτογραμμή 70 χλμ, την πιο όμορφη στην Αλβανία, της οποίας οι παραλίες είναι πρώτος  προορισμός  για τους ξένους τουρίστες. Η Χιμάρα αποδίδει το καλύτερο  μέρος του προϋπολογισμού το ΑΕΠ του τουρισμού της Αλβανίας και αποτελεί το 20% του συνόλου των 2 δις ευρώ ανά έτος.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Έντι Ράμα και του Ιλίρ Μέτα, εδώ και χρόνια βρίσκεται στην υπηρεσία μιας εθνικιστικής δομής, αυτή τη φορά καμουφλαρισμένη από τους ολιγάρχες και ομάδες της αλβανικής  μαφίας, κυρίως μουσουλμάνων που λεηλατούν με «νόμιμους» τρόπους  και κυβερνητικές αποφάσεις τα περιουσιακά στοιχεία της ελληνικής κοινότητας της Χιμάρας, ακίνητα της κοινότητας και της εκκλησίας και τώρα με την πιο πρόσφατη απόφαση τις παραλίες της Χιμάρας.

Η απόφαση αυτή έρχεται ταυτόχρονα με μια σειρά εξεγέρσεων και διαμαρτυριών από την ελληνική κοινότητα της Χιμάρας, η οποία αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σχέδιο που αποκαλείται  ως ‘τουρισιτική ανάπτυξη’ αλλά στην ουσία γίνεται προσπάθεια αφομοίωσης της ελληνικής κοινότητας και των περιουσιακών της στοιχείων στην περιοχή της Χιμάρας.




www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.