Σελίδες

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Αυλώνας: Σύγκρουση με γροθιές για την ελληνική σημαία

«Σε ελληνικές σημαίες που είχαν σημαιοστολισθεί μπαλκόνια ενός διαμερίσματος στον Αυλώνα της Αλβανίας, φαίνεται να οφείλεται η έναρξη ενός καυγά μεταξύ πολλών ανθρώπων στην παράκτια πόλη», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «joq.al», στη φασαρία  ξεκίνησε στην αρχή από δύο άτομα.  

Η λεκτική σύγκρουση έγινε φυσική με χτυπήματα και γροθιές. Τα χτυπήματα χαρακτηρίζονται ως «ελαφρά τραύματα, σχεδόν αμελητέα». Και οι δύο πρωτοστατούντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ενώ σύμφωνα αυτόπτες μάρτυρες,   η εμπλοκή άρχισε γιατί ο Βορειοηπειρώτης τοποθέτησε στα μπαλκόνια του την ελληνική σημαία και αυτές…προκαλούσαν τους περαστικούς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της  «joq.al»: 

«Συνεπλάκησαν για τις  ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες στον Αυλώνα. Το κράτος μας είναι ανίσχυρο να απομακρύνει αυτές τις σημαίες που βρίσκονται αρκετούς μήνες εκεί. Είναι η πέμπτη φορά  μέσα σε δύο μήνες  που γίνεται σύγκρουση για αυτές τις σημαίες», είπε ένας πολίτης.

Πληροφορίες του ‘Βαλκανικού Περισκόπιου’ από εντόπιους της μειονότητας,  αναφέρουν ότι:

«Έγινε χαμός στον Αυλώνα, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν στον Έλληνα κάτοικο από την Δρόπολη, που έχει αγοράσει στον Αυλώνα το διαμέρισμα,  για τις ελληνικές σημαίες που τοποθέτησε στο μπαλκόνι του και πάλι μάλωσαν. Ήρθε η αστυνομία. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προειδοποιήσει πέντε φορές τον Έλληνα να  βγάλει τις σημαίες  από το μπαλκόνι γιατί προσέβαλαν τον Αυλώνα. Να υπενθυμίσω ότι ο Αυλώνας κατοικείται κυρίως από Αλβανούς τσάμηδες».

Γράφει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα «pelasgoskoritsas.gr» (αντιγράφουμε το κείμενο ως έχει):

Σύμφωνα με το Τηλεοπτικο Καναλι "Vlora News", σήμερα, εθνικιστικές παραστρατιωτικές τσάμικες ομάδες στην πόλη Αυλώνα, συγκρούστηκαν για την ελληνική σημαία στο σκάλωμα.

Ο πολίτης από την Αυλώνα, Γιάκας Π., ο οποίος ήταν μετανάστης στην Ελλάδα, συγκρούστηκε  με μια αλβανική εθνικιστική παραστρατιωτική ομάδα (Τσαμουριά κοινότητα Αυλώνα), λόγω της ελληνικής σημαίας, η οποία εκτυλίχθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Η υπόθεση αυτή επαναλαμβάνεται στο ίδιο μπαλκόνι, όπου η ελληνική σημαία αφαιρέθηκε πριν από λίγο καιρό. Όμως ο ιδιοκτήτης, ο Γιάκας, την τοποθέτησε και πάλι, αυτή τη φορά πυροδοτώντας ανοιχτή σύγκρουση με Αλβανούς εθνικιστές της Αυλώνας.

Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες της Αυλώνας, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της πόλης και στο χωριό Άρτα, αλλά και η ελληνική κοινότητα, βρίσκεται κάτω από την τρομοκρατία των Αλβανών μουσουλμάνων, οι οποίοι λεηλατούν την ιδιοκτησία τους.

Πριν από το 1990, έζησαν κάπου 8 χιλιάδες Έλληνες, στην Αυλώνα, οι οποία δεν είχε συμπεριληφθεί ως μειονοτική περιοχή, ενώ σήμερα περίπου το 58% των κατοίκων της πόλης, είναι μετανάστες στην Ελλάδα με διπλή υπηκοότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.