Σελίδες

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Χρήστος Κίτσος στην Ηγουμενίτσα: Ο πόλεμος στην ελληνική σημαία είναι πόλεμος κατά του Ελληνισμού - Βίντεο


Καταλυτική ήταν η ομιλία του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων κύριου Χρήστου Κίτσου στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στις 15 Ιουνίου, παρουσία αρκετών Βορειοηπειρωτών.

Εστίασε κυριολεκτικά το λόγο του στη σημασία της μαζικής συμμετοχής των Ελλήνων της Αλβανίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανέλυσε τους παράγοντες που επιβάλλουν τη συσπείρωση αυτών σε ένα μέτωπο για την υποστήριξη της ανεξάρτητης φωνής τους στην αλβανική βουλή, που αυτή τη φορά αντιπροσωπεύεται από το κόμμα «Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον» - MEGA.


Έχει μεγάλη σημασία η ψήφος των Ελλήνων γιατί είναι ο τρόπος που μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο ανθελληνικό παραλήρημα του πρωθυπουργού της χώρας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενάντια της Ελλάδας και του Ελληνισμού, μια απάντηση για το ποιοι είμαστε και τι θέλουμε,- είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Κίτσος. « Μέσα σε μια νύχτα μας έκαψαν την ελληνική σημαία στην καρδιά του Ελληνισμού, στη Λιβαδειά, στο Αλύκο, στο Μουρσί και την επόμενη έσβησαν όλες τις πινακίδες στην ελληνική γλώσσα.


Αυτός δεν είναι ένας πόλεμος που γίνεται κατά της σημαίας μας, γίνεται κατά του Ελληνισμού της Αλβανίας, για να τον τρομοκρατήσουν. Ενώ ξέρουν ποιοι είναι οι δράστες τους αφήνουν και αλωνίζουν ελεύθερα. Αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο υπεύθυνους, πιο δυνατούς».


Ο κύριος Κίτσος τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μας εξαφανίσουν, να μας διαλύσουν στα μεγάλα κόμματα. Αποδείχτηκε όμως ότι κανένας βουλευτής σε αλβανικά κόμματα δε μπόρεσε ποτέ να εκφράσει ανεξάρτητα τις θέσεις μας. Γι΄αυτό είναι απαραίτητη η ανεξάρτητη εκπροσώπηση. Εμείς διαλέξαμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο συνειδητά και θέλουμε να αποδείξουμε στην αλβανική πολιτεία ότι υπάρχουμε αριθμητικά και ποιοτικά, ότι αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε υπερήφανα εκείνο που μας ανήκει.Τα δικαιώματά μας.


Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κύριος Μιχάλης Γκίκας, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση του στο Κόμμα των Ελλήνων και τον πρόεδρο Χρήστο Κίτσο και κάλεσε όλους τους Βορειοηπειρώτες να κατέβουν ενωμένοι σ’ αυτές τις εκλογές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.