Σελίδες

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Πάνος Καμμένος: Να μην δημιουργεί προβλήματα η Αλβανία στους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Συνέντευξη Τύπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έδωσε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Νίκου Λαδιανού για τον ισχυρισμό του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι η Ελλάδα είναι ο μόνος γείτονας με τον οποίο η Αλβανία έχει διμερή προβλήματα και για τη στάση της Αθήνας στις προκλήσεις των γειτονικών κρατών ο κ. Καμμένος απάντησε:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με την Αλβανία θα θέλαμε να υπάρχουν καλές σχέσεις. Δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να προκαλούν, ούτε να δημιουργούν προβλήματα στη μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Έχουν και εκείνοι συμφέρον σαν μία νατοϊκή χώρα να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα και βλέπετε ότι τώρα που ανοίγουν νέοι ενεργειακοί δρόμοι που υπάρχουν συνεργασίες εμπορικές και επεκτείνεται ακόμα ο δρόμος του μεταξιού από την Αίγυπτο προς την Ελλάδα και αυτός θα προχωρήσει και προς τα δυτικά και προς τα ανατολικά, έχουν κάθε συμφέρον οι σχέσεις με την Ελλάδα να είναι καλές. Να απομονωθούν οι ακραίες πολιτικές και τα ακραία στοιχεία.


Όσον αφορά το θέμα αν φοβόμαστε σε επίπεδο αμυντικό, όχι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν, ούτε εκείνους που δεν έχουν στρατιωτική παρουσία ούτε εκείνους που έχουν. Διότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρά του ότι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στον προϋπολογισμό, έχουν το πιο ισχυρό αμυντικό και εξοπλιστικό πρόγραμμα, που λέγεται Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός και στρατεύσιμος με υψηλό ηθικό και με επαγγελματισμό προασπίζουν την εθνική μας κυριαρχία, εξοικονομούμε μέσα από τα υπάρχοντα για να μπορέσουμε να βελτιώνουμε, για να μπορέσουμε να δώσουμε στο προσωπικό μας τη δυνατότητα αντιμετώπισης κάθε απειλής, εξοπλιζόμαστε με νέα μέσα στο επίπεδο που μπορούμε και στις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν. Και βεβαίως με τις διεθνείς συνεργασίες μας έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία ασπίδα για τα εθνικά μας και κυρίαρχα συμφέροντα μας. 
Για την Αλβανία εύχομαι να απομονώσει τις ακραίες φωνές...  

Σχόλιο Ε.Λ.Α.: Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ολόκληρες Έλληνας Υπουργός, αναφέρει δημόσια τον όρο "Βόρειος Ήπειρος"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.