Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Στο υπόστεγο λειτουργεί η Εκκλησία της Παναγίας στην Πρεμετή!


Το πολιτιστικό κέντρο που έχτισε το αθειστικό καθεστώς του ενβέρ χοτζα γκρεμίζοντας την εκκλησία της Παναγίας στην κεντρική πλατεία της Πρεμετής. 
Oι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Πρεμετής μετά την πτώση του κουμουνισμού το 1992 μετέτρεψαν το πολιτιστικό κέντρο σε Εκκλησία αποκαθιστώντας μία αδικία δεκαετιών.
Στις 16 Αυγούστου 2013 όμως οι αλβανικές αρχές απροειδοποίητα και χωρίς να έρθουν σε συνεννόηση με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, έκλεισαν βίαια τον Ιερό Ναό, κατέσχεσαν όλα τα ιερά σκεύη και τις εικόνες, τρομοκρατώντας τους ιερείς και τους πιστούς που διαμαρτύρονταν έντονα επί μία εβδομάδα για την κρατική αυθαιρεσία.   

Στο κλείσιμο της εκκλησίας είχε πρωτοστατήσει και ο τότε δήμαρχος Γκιλμπέρτο Γιάτσε, ο οποίος πέρσι έχασε στις δημοτικές εκλογές από τον Ορθόδοξο Ελληνόβλαχο Νίκο Σούπουλη. 
Το αλβανικο κράτος συνεχίζει και σήμερα να υφαρπάζει τον ναό...

Ιερείς και πιστοί δεν υποχωρούν όμως, συνεχίζουν να αγωνίζονται και τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ακολουθίες στον χώρο του υπόστεγου που το έχουν μετατρέψει σε ένα μικρό ορθόδοξο χριστιανικό ναό, διατρανώνοντας ότι το σημείο αυτό είναι Ιερό και ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στους Ορθόδοξους Έλληνες της Πρεμετής!










Στο υπόστεγο του κτηρίου στεγάζεται πλέον η Eκκλησία της Παναγίας στην Πρεμετή


Η φωτογραφία του έτους 1956 είναι ζωντανή απόδειξη από την ύπαρξη της Εκκλησίας της Παναγίας στον υφαρπαγμένο αυτό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.